Sprint naar content

Blended Learning

Blended Learning is een onderwijsvorm die bestaat uit een mix van online en face-to-face leeractiviteiten. Om tot een goede blend te komen, is het belangrijk dat on- en offline activiteiten een relatie hebben en elkaar wederzijds versterken. Op deze website vind je ondersteuning bij het vormgeven van blended learning.

Podcast Blended Learning - aflevering 31 Ontwerpen van eigentijds leren

In deze aflevering praten we met Tanja van Grinsven, docent bij de Master Ontwerpen van eigentijds leren (MOVEL) bij Hogeschool Arnhem en Nijmegen en met Tamara Franssen, deeltijdstudent bij MOVEL en docent ‘Mijn Tussenjaar’ bij Gilde Opleidingen. Het gesprek gaat over het ontwerpen van eigentijds leren. "Blended is niet alleen op school, maar ook nadenken over waar geef je wanneer onderwijs. Wat kan de student thuis doen, wat in de beroepspraktijk en waar ben ik als docent nodig? Bij de HAN kijken we naar vier onderdelen: online, campus, werkplek en samenleving. Die laatste wordt heel vaak bij blended leren niet genoemd, maar is zeker essentieel”.

Blend in de tent - aflevering 21
Artificial intelligence (AI)

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

In deze aflevering duiken we in de wereld van Artificial Intelligence (AI). Erdinç Saçan legt uit wat AI inhoudt en welke mogelijkheden AI biedt. We werpen ook een blik op de toekomst: waar gaan de ontwikkelingen met AI naartoe? Studenten zijn al volop bezig met generatieve AI, zij zitten al in de trein. Docenten stappen ook aan boord van deze trein. De toenemende interesse blijkt wel uit de grote vraag naar workshops over dit onderwerp.  AI- Coördinator en docent André Diederichs integreert AI in zijn lessen en gebruikt het bijvoorbeeld om toetsvragen te genereren. Het resultaat? Een tijdsbesparing van maar liefst 10 uur in een lesmaand! 

Ontwerpen

Het ontwerpen van blended onderwijs kun je stapsgewijs aanpakken door gebruik te maken van het Blended Learning Wave model. Kies hierbij voor de lineaire of circulaire variant. Vervolgens bedenk je welke online of offline leeractiviteiten je het beste kunt inzetten om tot leren te komen. Wil je hier ondersteuning bij? Kijk dan eens bij de essentials. Hier vind je diverse handreikingen omtrent het vormgeven van blended onderwijs en mogelijkheden ter professionalisering.

Blended Learning Wave

Dit is een model om Blended Learning mee vorm te geven. Ga aan de slag met toolkit en good practices.

Naar de Toolkit

Leeractiviteiten

Overzicht van leeractiviteiten en voorbeelden die je kunt inzetten om binnen Blended Learning tot leren te komen.

Naar de leeractiviteiten

Essentials

Handreikingen zoals workshops, good practices en achtergrondinformatie om Blended Learning (verder) vorm te geven.

Naar de essentials

Tools

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van tools en technische mogelijkheden die je kunt inzetten bij het vormgeven van Blended Learning. De tools zijn door Fontys 'goedgekeurd' voor gebruik in het onderwijs. Een overzicht van alle goedgekeurde tools vind je op deze pagina van Dienst IT, zie ook de disclaimer. Wil je weten welke tools ook voor studenten beschikbaar zijn? Bekijk dan dit overzicht.

Inspiratie

Binnen Fontys wordt blended onderwijs al op vele plekken ontwikkeld en toegepast. Dit levert mooie voorbeelden op en soms ook ontwikkelvraagstukken. Het scrumteam Fontys Blended Learning geeft deze voorbeelden en vragen graag een podium. Via reportages (Blend in de Tent) en interviews (podcast Blended Learning) of door zelf voorbeelden te ontwikkelen. Hieronder vind je een overzicht van deze activiteiten. Laat je inspireren! Heb je zelf een vraag of wil je graag iets delen omtrent blended learning? Neem vooral contact op!

Agenda

Hieronder vind je een overzicht van zowel intern als extern aangeboden events die raken aan blended learning.

Trainingen

Het Scrumteam Blended Learning biedt naast concrete producten ook trainingen aan om instituten/docenten te ondersteunen bij het vormgeven van Blended Learning. In onderstaand overzicht vind je de huidige, beschikbare trainingen. Klik op meer informatie inhoud en inschrijfmogelijkheden.

Het trainingsaanbod wordt op basis van behoeften van Fontysinstituten en docenten verder uitgebreid en aangepast.
Docenten kunnen hiervoor contact opnemen met de DLO-coach van het instituut.

Support

Contactformulier

Heb je vragen over een van de producten of diensten op deze website?
Of heb je wensen ten aanzien van het aanbod?
Stel je vraag via het contactformulier hiernaast of mail:

scrumteamblendedlearning@fontys.nl


DLO coaches

DLO coaches bieden docenten ondersteuning bij de ontwikkeling en inzet van de DigitaleLeerOmgeving. Zij kunnen je ook helpen bij vragen omtrent Blended Learning. Via deze contactpersonenlijst vind je jouw DLO coach en bijbehorende contactgegevens

Volg ons op:
Spotify Spotify
Instagram Instagram
YouTube YouTube