Sprint naar content

EdTech

Educatieve technologie (EdTech) is het gecombineerde gebruik van hardware, software en onderwijstheorie en -praktijk om het leren makkelijker te maken.

Fontys vindt het belangrijk dat mogelijkheden van nieuwe technologieën voor het onderwijs worden onderzocht en uitgeprobeerd. Om dit te stimuleren bieden we Fontys studenten en medewerkers de kans om hiervoor ideeën aan te dragen en in aanmerking te komen voor (financiële) ondersteuning.

OPROEP

Ben je een student of docent binnen Fontys en heb je een geweldig idee om het onderwijs binnen Fontys te innoveren met nieuwe technologieën? Dan zijn we op zoek naar jou! Dien jouw idee in en zie of deze in aanmerking komt voor ondersteuning. Indienen kan tot uiterlijk 15 april 2024. Je kan ons ook bereiken via de contactpagina.

Idee indienen (tot uiterlijk 15 april 2024)

Dien je idee in door onderstaande vragenlijst in te vullen en te versturen. Het EdTech team beoordeelt vervolgens je idee en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Experimenten

Hieronder vin je een overzicht van alle lopende en afgeronde EdTech experimenten. Hopelijk inspireert het je om jouw idee in te dienen en/of met ons contact op te nemen. 

Proces

Het opstarten van het eerste EdTech experiment (Enlighted) duurde 16 weken. Deze tijd was nodig om alle Fontys loketten langs en processen door te lopen. Denk hierbij aan de inkoop processen, het AVG loket, het security en privacy loket, de Informatie managers en het inkoop loket. Om dit proces inzichtelijk(er) is een procesplaat gemaakt. Deze kun je hier inzien en downloaden.

Toestemmingsformulier

Voor het uitvoeren van experimenten is het van belang dat afspraken goed worden vastgelegd. Soms is dat zelfs juridisch noodzakelijk. Zo hebben veel experimenten momenteel betrekking op video (vb. smart glasses) waar toestemming van studenten en/of medewerkers voor nodig is. Hiervoor is in samenwerking met Juridische Zaken van Fontys een toestemmingsformulier opgesteld dat je hier kunt downloaden.

Minor EdTech

In 2020 is de Minor EdTech ontstaan voor studenten die mogelijkheden zien voor (technologische) oplossingen die het onderwijs beter, spannender en leuker kunnen maken. De minor daagt studenten uit die ondernemend genoeg zijn om eigen ideeën om te zetten in een prototype en dit wellicht als basis voor een (eigen) startup kunnen gebruiken. De minor opent de wereld van concept validatie en entrepeneurship.

Contact

Heb je een geweldig idee of heb je een vraag over EdTech binnen Fontys, neem dan contact met ons op via email: edtech@fontys.nl of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op!

Contactformulier