Sprint naar content

Masteropleidingen in het hbo

Ben jij op zoek naar verdieping of verbreding in jouw vakgebied? Bij een Fontys masteropleiding volg je praktijkgericht onderwijs waarbij je onderzoek koppelt aan de praktijk. Wat je bij ons leert, pas je direct toe in je werk.

Masters per vakgebied

Waarom een master in het hbo bij Fontys?

  • Praktijkgericht onderzoek dat ingaat op de ontwikkelingen en vraagstukken in jouw werkveld;
  • Multidisciplinaire aanpak waarbij je leert om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken;
  • Innovatie staat centraal, zodat jij je kan ontwikkelen tot een expert die verandering in gang zet;
  • Ontwikkel soft skills als kritisch onderbouwen, probleemoplossend denken en samenwerken met andere disciplines;
  • Start direct met je master zonder te moeten investeren in een premaster (tijd en geld);
  • Persoonlijke benadering staat bij Fontys centraal;
  • Kroon op je werk: een master-diploma van hetzelfde niveau als een universitaire master (zoals MsC, LLM of MA);
  • Flexibel onderwijs zodat je kan studeren wanneer het jou uitkomt.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Met een masteropleiding maak je verschil. Of je nu werkt met professionals of cliënten, in een profit of non-profit organisatie.

Marit, alumna van de master Healthy Ageing

Veelgestelde vragen

Een hbo-masterdiploma is gelijkwaardig aan een wo-masterdiploma. Je krijgt dus dezelfde afstudeertitel (een Master degree).
Het grootste verschil tussen beide masters is dat een hbo-master zich meer richt op de beroepspraktijk. Iedere master, zowel op het hbo als op het wo, bestaat voor een deel uit onderzoek. Het onderzoek in een hbo-master is gebaseerd op een praktijkvraag, je doet onderzoek naar een vraagstuk uit de praktijk en je leert vaardigheden die je meteen kunt toepassen. Het onderzoek in een wo-master is gebaseerd op een wetenschappelijke vraag, en daardoor theoretisch van aard.
Een master opleiding duurt 1-2 jaar. De duur en exacte invulling van onze masters verschillen per opleidingsvariant. Informatie hierover vind je op de desbetreffende opleidingspagina. 
Bij verschillende opleidingen binnen Fontys is het mogelijk om flexibel te studeren. Deze onderwijsvorm biedt jou als professional meer keuzevrijheid om te bepalen waar, wat en wanneer je studeert en is daarmee ook van invloed op het tempo waarmee jij de opleiding doorloopt.
Met een bachelor-diploma kun je doorstuderen voor een mastertitel. Afhankelijk van de opleiding wordt deze in voltijd en/of deeltijd in 1-2 jaar aangeboden. Om als hbo-student een hbo-master te volgen heb je geen premaster nodig, voor een wo-master wel.

De kosten voor een hbo-master bereken je met de collegegeldmeter. Hiermee kun je bepalen welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Naar collegegeldmeter

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Als toegepaste psycholoog heb je de skills om gedrag te kunnen beïnvloeden, maar ik wil graag vanuit een breder perspectief kijken

Lucinda, toegepast psycholoog en student aan Master Healthy Ageing Professional