Sprint naar content

Minoren

Je mag jouw minor gaan kiezen en iets kiezen dat bij je past! Hoe moeilijk kan dat zijn, toch? Maar waar begin je dan, hoe pak je je minorkeuze aan? Daarbij helpen we je graag.
 • Breed aanbod van minoren
 • Verdiepen in je vakkennis of verbreden van je horizon
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
 • We ondersteunen je bij het ontdekken en ontwikkelen van je talenten
 • Ons minoronderwijs staat midden in de maatschappij
 • Altijd een sterke verbinding met het werkveld

Minoren overzicht

Je kunt bij Fontys kiezen uit zo'n 70 minoren. Een breed aanbod met uiteenlopende onderwerpen. Via de zoeker kun je filteren op jouw interesses, voorkeurstaal of op trefwoorden die je interessant vindt.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Minor voorlichtingsweek

Noteer het alvast in je agenda! Van 6 - 9 november '23 vindt de minor voorlichtingsweek weer plaats.

Medio oktober kun je je aanmelden voor de voorlichtingen.

Inschrijven voor een minor bij Fontys

Februari

Aanmeldperiode voor minor die start in februari loopt van 1 juli 2023 t/m 15 december 2023.

September

Vanaf 1 februari 2024 (00:00) kun je je aanmelden voor de minors die starten in september 2024. De inschrijfperiode hiervoor sluit uiterlijk op 1 juli 2024.

Let op: Minors kunnen een numerus fixus instellen, waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!


  Om te kunnen deelnemen aan de minor moet de student:

  • De propedeuse behaald hebben of;
  • Toestemming hebben van de examencommissie van zijn opleiding.

  Let op! De deadline voor inschrijven voor een buitenlandminor wijkt af. Sommige minoren hanteren een numerus fixus of zitten snel vol. Check dus altijd de pagina van je minor.

   

  Meer weten

  Vind je het lastig een keuze te maken? Vraag de studentcoach van je opleiding om hulp. Daarna nog steeds twijfels? Maak een afspraak met een studiekeuzeadviseur.

  Sommige opleidingen/instituten bieden ook minoren aan specifiek voor studenten van eigen opleiding/instituut. Deze minoren vind je niet terug in het overzicht op deze website maar op de portal van jouw opleiding of instituut.

  Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing eruit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de minorregeling kun je als student rechten ontlenen.

  Als student bij Fontys kun je er ook voor kiezen om ergens anders een minor te volgen. Je kunt dan kun je kiezen voor:

  • een minor in het buitenland (kijk dan bij de Buitenlandminor voor meer informatie), of
  • een externe minor, bij een andere instelling voor Hoger Onderwijs in Nederland. Kijk daarvoor op de website van Kies op Maat.

  Je mag een minor kiezen als je de propedeuse van je hbo-bachelor hebt behaald. De minoren in het Fontysassortiment worden bijna allemaal in voltijd uitgevoerd en de meesten worden twee keer per jaar aangeboden: in september en in februari.

  Zorg wel dat je bij je eigen opleiding nagaat of er geen overlap is met je major. Dat staat vermeld in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van je opleiding, raadpleeg zo nodig je studieloopbaanbegeleider. Daar kun je ook terecht als je een minor wilt kiezen die door je eigen opleiding wordt aangeboden.

  Bij de deeltijdopleidingen is het anders ingericht. Bij sommige opleidingen kun je een minor afzonderlijk volgen, anderen hebben het in het majorprogramma verwerkt. Als je wilt weten hoe het zit bij jouw opleiding dan kun je terecht bij je opleidingsbegeleider.

   

  Nieuws

  {{ feed.values.title }}

  {{ feed.properties.publicationDate }}

  {{ feed.properties.description }}

  Lees verder