Sprint naar content

Buitenlandminor

Startmoment(en)
September, February
Locatie
--
ECTs
30
Taal
Engels
Duur:
5 maanden
  • Over de buitenland minor
  • Praktische informatie
  • Minor voorlichtingen
Een half jaar in het buitenland studeren? Dat kan! Met een keuze voor de Buitenlandminor ligt de wereld voor je open! Doorgaans vindt de Buitenlandminor plaats bij een van de partneruniversiteiten van Fontys. Je stelt zelf een studieprogramma van 30 ECTS samen, dat past bij jouw behoefte en interesse. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je meer te gaan verdiepen in een specifiek onderwerp van je major, maar je hebt ook de mogelijkheid je wat breder te oriënteren, door vakken te kiezen die niet direct met je major te maken hebben. Je eerste aanspreekpunt is de Contactpersoon Internationalisering van je eigen opleiding. Een overzicht van deze personen staat op onze website. Let op: Als je de Buitenlandminor gaat volgen, schrijf je dan hiervoor ook via ProgressWWW in, bij de Buitenlandminor!

Praktische informatie

Voertalen

Nederlands en Engels Locatie: Buitenland Let op: voor de Buitenlandminor gelden niet altijd dezelfde deadlines voor de inschrijftermijn, omdat er vooraf vaak veel geregeld moet worden (o.a. visum, huisvesting in het buitenland, vliegtickets etc.).

Financiële ondersteuning

Er zijn verschillende beurzen beschikbaar voor Fontys studenten die de Buitenlandminor volgen bij een Fontys partnerinstellingen in het buitenland. Voor veel bestemmingen geldt dat je een Erasmus+ beurs krijgt. En voor een aantal andere bestemmingen kun je aanspraak maken op een beurs van Holland Scholarship Programme. Heb je te maken met een economische omstandigheid of gezondheidsomstandigheid, dan kun je een aanvullende Erasmus+ beurs aanvragen. Het maandelijkse beursbedrag zal dan uitkomen op €500 à €600 per maand. Reis je zonder omstandigheid, dan moet je rekening houden met zo’n €250 - €350 per maand. Deze bedragen zijn een gift en hoef je niet terug te betalen.

Check daarom de site: www.fontys.edu/studyabroad

Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

(Online) minor voorlichtingsweek
Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek van 25 t/m 28 maart 2024. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Aanmelden is nu mogelijk!