Sprint naar content

Blended Learning

Blended Learning is een onderwijsvorm die bestaat uit een mix van online en face-to-face leeractiviteiten. Om tot een goede blend te komen, is het belangrijk dat on- en offline activiteiten een relatie hebben en elkaar wederzijds versterken. Op deze website vind je ondersteuning bij het vormgeven van blended learning.

Podcast Blended Learning - aflevering 27Bewustwording bij onderwijsinnovatie

In deze aflevering praten we met Niek van den Bogert over bewustwording in het kader van onderwijsinnovatie. Niek is lerarenopleider en onderzoeker bij Hogeschool Rotterdam "Als je wilt innoveren, stel je dan altijd de volgende vragen: Welke beslissingen wil je maken? Welke gegevens heb je daarvoor nodig en zorgt dat ervoor dat jouw verandering een verbetering is? Een goede collega van mij heeft altijd gezegd: je werkt op een hbo met een hoofdletter b, dus je werkt aan mensen die in een beroep gaan functioneren. Toetsen, ec's halen dat soort dingen, dat is allemaal nodig, allemaal nuttig, fantastisch. Het gaat erom dat de student het straks kan in die professionele context waarvoor we opleiden. Dat is waar splendid blended onderwijs voor mij om draait."

Blend in de tent - aflevering 20

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Voor wie zijn de bloemen en de cheque twv 4000 euro? En wat is EdTech? Eric Steffann gaat op zoek en duikt in de EdTech wereld samen met Peter Dieteren. Zo bekijken ze samen lopende EdTech projecten zoals Move AI en de RevSim. Wouter Heine-Hädicke vertelt over het nieuwste EdTech experiment met een Ai medestudent voor hogeschool van de Kunsten. Ben je benieuwd hoe je een EdTech-project aan kan vragen? We vertellen het je in deze aflevering van Blend in de Tent. Mis het niet!  Wil je meer weten over het aanvragen van EdTech projecten? Kijk dan op www.fontys.nl/edtech. Inzendingen voor EdTech aanvragen kunnen nog tot 15 april worden ingediend!

Ontwerpen

Het ontwerpen van blended onderwijs kun je stapsgewijs aanpakken door gebruik te maken van het Blended Learning Wave model. Kies hierbij voor de lineaire of circulaire variant. Vervolgens bedenk je welke online of offline leeractiviteiten je het beste kunt inzetten om tot leren te komen. Wil je hier ondersteuning bij? Kijk dan eens bij de essentials. Hier vind je diverse handreikingen omtrent het vormgeven van blended onderwijs en mogelijkheden ter professionalisering.

Blended Learning Wave

Dit is een model om Blended Learning mee vorm te geven. Ga aan de slag met toolkit en good practices.

Naar de Toolkit

Leeractiviteiten

Overzicht van leeractiviteiten en voorbeelden die je kunt inzetten om binnen Blended Learning tot leren te komen.

Naar de leeractiviteiten

Essentials

Handreikingen zoals workshops, good practices en achtergrondinformatie om Blended Learning (verder) vorm te geven.

Naar de essentials

Tools

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van tools en technische mogelijkheden die je kunt inzetten bij het vormgeven van Blended Learning. De tools zijn door Fontys 'goedgekeurd' voor gebruik in het onderwijs. Een overzicht van alle goedgekeurde tools vind je op deze pagina van Dienst IT, zie ook de disclaimer. Wil je weten welke tools ook voor studenten beschikbaar zijn? Bekijk dan dit overzicht.

Inspiratie

Binnen Fontys wordt blended onderwijs al op vele plekken ontwikkeld en toegepast. Dit levert mooie voorbeelden op en soms ook ontwikkelvraagstukken. Het scrumteam Fontys Blended Learning geeft deze voorbeelden en vragen graag een podium. Via reportages (Blend in de Tent) en interviews (podcast Blended Learning) of door zelf voorbeelden te ontwikkelen. Hieronder vind je een overzicht van deze activiteiten. Laat je inspireren! Heb je zelf een vraag of wil je graag iets delen omtrent blended learning? Neem vooral contact op!

Agenda

Hieronder vind je een overzicht van zowel intern als extern aangeboden events die raken aan blended learning.

Trainingen

Het Scrumteam Blended Learning biedt naast concrete producten ook trainingen aan om instituten/docenten te ondersteunen bij het vormgeven van Blended Learning. In onderstaand overzicht vind je de huidige, beschikbare trainingen. Klik op meer informatie inhoud en inschrijfmogelijkheden.

Het trainingsaanbod wordt op basis van behoeften van Fontysinstituten en docenten verder uitgebreid en aangepast.
Docenten kunnen hiervoor contact opnemen met de DLO-coach van het instituut.

Support

Contactformulier

Heb je vragen over een van de producten of diensten op deze website?
Of heb je wensen ten aanzien van het aanbod?
Stel je vraag via het contactformulier hiernaast of mail:

scrumteamblendedlearning@fontys.nl


DLO coaches

DLO coaches bieden docenten ondersteuning bij de ontwikkeling en inzet van de DigitaleLeerOmgeving. Zij kunnen je ook helpen bij vragen omtrent Blended Learning. Via deze contactpersonenlijst vind je jouw DLO coach en bijbehorende contactgegevens

Volg ons op:
Spotify Spotify
Instagram Instagram
YouTube YouTube