Sprint naar content

Blended Learning

Blended Learning is een onderwijsvorm die bestaat uit een mix van online en face-to-face leeractiviteiten. Om tot een goede blend te komen, is het belangrijk dat on- en offline activiteiten een relatie hebben en elkaar wederzijds versterken. Op deze website vind je ondersteuning bij het vormgeven van blended learning.

Podcast Blended Learning - aflevering 14

In deze aflevering praten we met Anne Nabuurs, implementatiecoach en betrokken bij projecten rondom onderwijsinovatie bij Fontys, over flexibilisering en onderwijsvernieuwing. "Belangrijk om te kijken hoe de student studeert. Niet alleen als hij bij ons is, maar ook wat we op afstand kunnen aanreiken. Want leren vindt altijd en overal plaats".

Blend in de tent - aflevering 14

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

In deze aflevering bezoekt Eric de Juridische Hogeschool Avans en Fontys. Studenten werken hier in opdracht van een curator aan een failissementsdossier. Dit dossier wordt aangeboden in een digitale omgeving, waarin studenten zelfstandig kunnen werken en aldoende leren.

Ontwerpen

Het ontwerpen van blended onderwijs kun je stapsgewijs aanpakken door gebruik te maken van het Blended Learning Wave model. Kies hierbij voor de lineaire of circulaire variant. Vervolgens bedenk je welke online of offline leeractiviteiten je het beste kunt inzetten om tot leren te komen. Wil je hier ondersteuning bij? Kijk dan eens bij de essentials. Hier vind je diverse handreikingen omtrent het vormgeven van blended onderwijs en mogelijkheden ter professionalisering.

Blended Learning Wave

De Blended Learning Wave is een model om Blended Learning mee vorm te geven. Gebruik de toolkit en good practices om hier direct mee aan de slag te gaan.

Naar de Toolkit en good practices

Leeractiviteiten

Overzicht van leeractiviteiten en voorbeelden die je kunt inzetten om binnen Blended Learning tot leren te komen.

Naar de leeractiviteiten

Essentials

Handreikingen zoals workshops, good practices en achtergrondinformatie om Blended Learning (verder) vorm te geven.

Naar de essentials

Tools

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van tools en technische mogelijkheden die je kunt inzetten bij het vormgeven van Blended Learning. De tools zijn door Fontys 'goedgekeurd' voor gebruik in het onderwijs. Een overzicht van alle goedgekeurde tools vind je op deze pagina van Dienst IT, zie ook de disclaimer. Wil je weten welke tools ook voor studenten beschikbaar zijn? Bekijk dan dit overzicht.

DLO

De digitale leeromgeving (DLO) is een samenhangend geheel van digitale diensten en functionaliteiten die we als Fontys aanbieden om onze vijf uitgangspunten voor leren optimaal te ondersteunen. Het DLO-programma focust zich op digitaal leren en digitaal toetsen. Er zijn momenteel drie projecten die onderdeel uitmaken van het DLO-programma: project Learning Management Systeem, project Digitaal Kennis Toetsen en project Digitaal StudentPortfolio.

Sfeerafbeelding Fontys

Digitaal leren

Bij Fontys maken we gebruik van het Learning Management System (LMS) Canvas. Canvas is het hart van de digitale leeromgeving en van groot belang bij het aanbieden van digitaal onderwijs. We gebruiken Canvas omdat dit het best past bij de wensen en eisen van Fontys. Canvas is een gebruiksvriendelijke, open leeromgeving die taken rondom het organiseren, structureren en communiceren eenvoudiger en veiliger gaat maken. Een ander onderdeel van digitaal leren is het digitaal studentportfolio (DSP). Het portfolio helpt studenten om hun actuele ontwikkelingsniveau in kaart te brengen en leervragen te stellen.

Digitaal toetsen

Digitaal Kennis Toetsen (DKT) betreft het digitaal toetsen van kennis binnen Fontys. Het toetsproces wordt constant verbeterd en gemoderniseerd, zodat digitale kennistoetsen effectief en veilig afgenomen kunnen worden. 

Learning Management Systeem: CANVAS


Digitaal kennis toetsen (DKT)

Inspiratie

Binnen Fontys wordt blended onderwijs al op vele plekken ontwikkeld en toegepast. Dit levert mooie voorbeelden op en soms ook ontwikkelvraagstukken. Het scrumteam Fontys Blended Learning geeft deze voorbeelden en vragen graag een podium. Via reportages (Blend in de Tent) en interviews (podcast Blended Learning) of door zelf voorbeelden te ontwikkelen. Hieronder vind je een overzicht van deze activiteiten. Laat je inspireren! Heb je zelf een vraag of wil je graag iets delen omtrent blended learning? Neem vooral contact op!

Agenda

Hieronder vind je een overzicht van zowel intern als extern aangeboden events die raken aan blended learning.

Training

Het Scrumteam Blended Learning biedt naast concrete producten ook trainingen aan om instituten/docenten te ondersteunen bij het vormgeven van Blended Learning. In onderstaand overzicht vind je de huidige, beschikbare trainingen. Klik op meer informatie inhoud en inschrijfmogelijkheden.

Het trainingsaanbod wordt op basis van behoeften van Fontysinstituten en docenten verder uitgebreid en aangepast.
Docenten kunnen hiervoor contact opnemen met de DLO-coach van het instituut.

Support

Contactformulier

Heb je vragen over een van de producten of diensten op deze website?
Of heb je wensen ten aanzien van het aanbod?
Stel je vraag via het contactformulier hiernaast of mail:

scrumteamblendedlearning@fontys.nl


DLO coaches

DLO coaches bieden docenten ondersteuning bij de ontwikkeling en inzet van de DigitaleLeerOmgeving. Zij kunnen je ook helpen bij vragen omtrent Blended Learning. Via deze contactpersonenlijst vind je jouw DLO coach en bijbehorende contactgegevens

Volg ons op:
Spotify Spotify
Instagram Instagram
YouTube YouTube