Sprint naar content

Adobe Express

Info

Adobe Express is een onderdeel van Adobe Creative Suit en geschikt voor het maken van een breed scala aan creatieve producten: van social media posts tot posters en videoclips. Het gebruik van generatieve AI maakt het voor iedereen nóg gemakkelijker en toegankelijker.

Inzet in het onderwijs

Zowel docenten als studenten beschikken over Adobe Express. Docenten kunnen hiermee zelf instructie- en presentatiematerialen maken. Ook het zelf maken van video’s kan eenvoudig door het combineren van bestaande videofragmenten, illustraties, animaties en muziek.
Met Adobe Express kun je studenten de keuzemogelijkheid aanbieden voor de aantrekkelijke verwerking van een opdracht.

Account

Je kunt de gehele Adobe Creative Suit downloaden vanuit het Fontys Software Center. Of ga naar Adobe Express en login met je Fontysaccount, let op gebruik hierbij je PCN@fontys.nl als gebruikersnaam!

Let op: op dit moment wordt er nog gewerkt aan de bibliotheek met Fontyssjablonen, die zijn op dit moment dus niet beschikbaar. Zodra dit wel het geval is, melden we het hier en plaatsen we tutorials hoe deze sjablonen te gebruiken.

Instructies

Zie voor meer informatie over installatie, inlog en gebruik binnen Fontys de handleiding van Fontys IT.
Specifieke Adobe Express handleidingen inclusief tutorials vind je in het Adobe Express Handboek of ga direct naar het Adobe Express YouTubekanaal.

Sfeerafbeelding Fontys