Sprint naar content

Mentimeter

Info

Mentimeter zet je synchroon in voor interactieve sessies maar studenten kunenn er ook asynchroon mee aan de slag. Aan de hand van een unieke code kunnen ze deelnemen met hun laptop, tablet of smartphone. Als docent kun je gebruikmaken van allerlei soorten vragen en polls. Hiervoor staat een groot aresnaal aan slidetypen tot je beschikking.

Inzet in het onderwijs

Leeractiviteiten waarvoor je Mentimeter in kunt zetten zijn bijvoorbeeld het activeren van voorkennis, brainstormen, vragen stellen in quizvorm of het aanwakkeren van discussies door middel van stellingen Met Mentimeter kun je als docent je studenten activeren en iedereen laten participeren tijdens een dynamische sessie. Open voor meer suggesties de pdf Leeractiviteiten met Mentimeter.

Account

Als Fontysmedewerker heb je een Pro-account. Je logt in via Surfconext (SSO) met je Fontys gegevens. Dat kan via deze link

Updates

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kun je hier terecht.

Instructies

Hieronder vind je eigen materiaal maar we verwijzen je ook graag naar de Mentimeter Academy voor up-to-date cursussen en het Help Center voor tips en support.

Sfeerafbeelding Fontys