Sprint naar content

Ik weet nog niet naar welke studie ik wil switchen

Weet je niet hoe of wat je moet kiezen? Weet dat de ene studie beter bij jou past dan de andere en dat er niet één studie perfect zal zijn. Lees op deze pagina wat Fontys aanbiedt om jou te helpen bij het maken van een nieuwe studiekeuze die bij jou past.

Zelf op zoek naar een studie die bij je past

Er zijn talloze opleidingen (check hier het Fontysaanbod), maar wat past er echt bij jou? Op de volgende pagina vind je tools om zelfstandig aan de slag te gaan met het vinden van een studie die bij jou past.

Wat past bij mij?

Persoonlijk gesprek over studiekeuze- en twijfels

Wil je jouw studiekeuze of studietwijfel verder onderzoeken? In een persoonlijk traject kijkt een van de Fontysstudiekeuzeadviseurs samen met jou naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Lees studentenervaringen individueel studiekeuzetraject Maak een afspraak

Workshop voor studiekiezers

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een nieuwe studiekeuze? Tijdens de workshop voor studiekiezers ga je een dagdeel in een groep van maximaal 6 studenten aan de slag met opdrachten. Hierdoor weet je beter wat voor type persoon jij bent, welke richtingen aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden en welke actie jou helpt om een studiekeuze te kunnen maken.

Meer informatie over workshop voor studiekiezers

Explore

In maximaal 2 maanden leer je jezelf beter kennen en onderzoek je wat je écht leuk vindt, waar jij het beste in bent en welke (studie)keuze daar het beste bij past. Na het volgen van het Explore traject heb jij je richting bepaald en weet je welke stappen je hiervoor moet zetten.

Meer informatie over Explore

Empower

De focus van Empower ligt op persoonlijke ontwikkeling en het leren maken van keuzes die bij je passen. Tijdens het 18-weken durende programma doe je waardevolle kennis en vaardigheden op, word je zelfverzekerder en bewust van jezelf. Dat terwijl de docenten en coaches altijd klaar staan om je te ondersteunen. Je leert jezelf (nog) beter kennen, ontdekt waar je energie van krijgt en waar je passie en talenten liggen, zodat je gericht kunt zoeken naar opleidingen die daarbij passen.

Meer over Empower

Oriëntatiepropedeuse Economie & Communicatie

Voor iedereen die een opleiding binnen economie en communicatie wil volgen, maar nog niet weet welke. De oriëntatiepropedeuse is een volwaardige hbo-propedeuse. Bij een succesvolle afronding van de oriëntatiepropedeuse stroom je direct door naar het tweede jaar van de gekozen opleiding (Accountancy, Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie, Finance & Control, Finance, Tax and Advice, International Business, International Communication Management of Ondernemerschap & Retail Management).

Meer over oriëntatiepropedeuse Economie & Communicatie

Start je nieuwe studie pas over een tijdje?

Vraag je je af hoe je je tussenjaar goed kunt invullen? In een tussenjaar kun je super veel leren. Je hoeft dit dus echt niet te zien als een 'weggegooid' jaar. Wel is het belangrijk om een plan te maken. Wat ga je doen en wat wil je in dit jaar bereiken? De focus ligt op jou en jouw toekomst!

Meer informatie over het invullen van een tussenjaar