Sprint naar content

De meervoudige natuur van actieonderzoek

event type
Lezing

Society College I Met de opmars van burgerparticipatie in sociaalwetenschappelijk onderzoek worden actieonderzoekers steeds vaker geconfronteerd met de vraag hoe zij hun rol als onderzoeker willen, kunnen en moeten invullen.

-

Het grensland als proeftuin: regionaal talent opleiden in een internationale omgeving.

event type
Lezing

Wat betekent het nu wanneer je talent wilt opleiden voor een carrière in het grensland? In deze Mix & Match nemen Vincent Peijnenburg en Niklas Meisel (beide werkzaam bij Fontys in Venlo) je mee over de grens.

-

Eenzaamheid, ook jouw zorg?

event type
Symposium

Welkom bij voor de bijeenkomst 'Eenzaamheid, ook jouw zorg?' van de Coalitie Aanpak Eenzaamheid Eindhoven, op 13 maart 2024. De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het thema eenzaamheid, als ervaringsdeskundige of vanuit (vrijwilligers)werk.

-

Social Work Future Proof

event type
Symposium

Op het jaarlijks terugkerend event Social Work Future Proof is iedereen welkom. Een middag vol inspiratie en kennisdeling voor (aankomende) professionals in het sociaal werk en betrokken inwoners.

-

Polarisatie: meer dan zwart-wit

event type
Lezing

Soms lijkt het alsof we het in Nederland en in Europa nergens meer over eens zijn. Onderwerpen zoals klimaat en migratie veroorzaken felle discussies in de politiek, de (sociale) media, op scholen en in huiskamers. In een nieuw openbaar college gaan we onderzoeken waar dit verschijnsel vandaan komt, hoe het zich uit, maar ook hoe we ermee om kunnen gaan.

-