Sprint naar content

Gezond en vitaal studeren

Get Connected

Op Get Connected vind je initiatieven op het gebied van sport, sociale evenementen en communities. Ben je op zoek naar nieuwe contacten met studenten? Get connected!

Naar Get Connected!

Onregelmatig en druk leven, slecht eten en weinig slapen. Klinkt bekend? Ook als student is het goed om minimaal elke dag een half uurtje te sporten of te bewegen en ook te ontspannen. Op deze pagina vind je tips om gezond en vitaal te studeren. In de Fontyssteden is er van alles te doen bij o.a. de verschillende studentensportverenigingen.

Alcoholgebruik

Waag een dansje, vier het leven en geniet #lekkerhoor. Houd het gezellig en respecteer de keuze van een ander om wel of niet te drinken.

Meer over alcoholgebruik

Roken

Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle Fontyslocaties volledig rookvrij vanwege de wet Op weg naar rookvrije onderwijsterreinen. Dat geeft lucht!

Meer info en tips stoppen

Mentaal welzijn

Assertiviteit, concentratieproblemen, eenzaamheid en stress. Dit zijn voorbeelden van klachten die invloed hebben op jouw mentaal welzijn.

Naar de themapagina's

Voedselallergie

Heb je een allergie en wil je graag weten hoe de cateraars van Fontys hiermee omgaan? Bij alle cateraars binnen Fontys is inzicht in de aanwezige allergenen.

Bekijk alle informatie

Sport en bewegen


Begeleiding nodig?

Leefstijltraining+

Lukt het jou niet om aan je beweegdoelen te werken? Of wil je actiever worden? Meld je aan voor een individueel traject van 10 weken met een beweeg- en leefstijlcoach.

Meer over Leefstijltraining+

Zelf aan de slag?

Werk of studeer jij thuis? Thuiswerken is voor veel mensen ‘het nieuwe normaal’ geworden. Maar dat betekent niet dat het voor iedereen makkelijk is. Loop jij tegen uitdagingen aan? Of wil je nog beter worden in het thuiswerken of studeren? Dan is deze module een aanrader voor jou. Zo maak je van jouw huis ook een goede werkplek.

Sfeerafbeelding Fontys

Webinar: Welzijn of nietes, tips voor vitaliteit

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Dennis Arts, docent-onderzoeker lectoraat Move to Be

Iedereen wil zich fit en vitaal voelen maar dat blijkt in de praktijk nog best lastig te realiseren. De intentie is er, de motivatie vaak ook maar toch lukt het niet om minder te zitten, meer te bewegen of voldoende te slapen. Hoe kan dat? Maar nog belangrijker, hoe krijg ik het wel voor elkaar?

In deze webinar neemt Dennis Arts je mee in het oerwoud van termen en definities. Mythes worden ontkracht, theorie wordt begrijpelijk gemaakt en je krijgt praktische handvatten om meteen mee aan de slag te gaan.