Sprint naar content

Hulp bij IT vragen

Heb je IT ondersteuning nodig? Voor al je vragen over IT ondersteuning kun je terecht bij de IT Servicedesk (geopend van 8:00 tot 17:00). Stel je vraag per telefoon, e-mail of WhatsApp. Je kunt ook terecht bij een van de IT Servicepoints op locatie.

Inlog, e-mail en wifi

Om bij Fontys in te kunnen loggen heb je je username en wachtwoord nodig. Daarnaast gebruik je een extra stap als verificatie (MFA) via de Authenticator app.

Open je e-mail online via mail.fontys.nl en log in met je Fontys account.

Je mail op je smartphone is natuurlijk wel erg handig. Hoe je dat instelt leggen we je uit.

In de Fontys studenten app kun je je studieresultaten, belangrijke berichten en nieuws bekijken. Je ontvangt pushmeldingen over roosterwijzigingen, cijfers en een kalender met belangrijke data, bijvoorbeeld tentamens, stages, inleveropdrachten, etc. (afhankelijk van of je afdeling dit beschikbaar heeft gesteld in de app).

Log in met je Fontys inloggegevens ([PCN]@student.fontys.nl en wachtwoord) en voeg je roosters zelf toe.

Vragen over de MijnFontys app?

Mail: studentenapp@fontys.nl of neem contact op met de IT Servicedesk. Voor vragen over je rooster en je opleiding kun je terecht bij je opleiding.

Voor een veilige en stabiele wifiverbinding bij Fontys maak je gebruik van het wifinetwerk eduroam. Met jouw Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Met de korte instructie kies je snel en eenvoudig de juiste instellingen voor jouw device.

Phishingmail ontvangen? Stuur 'm door naar abuse@fontys.nl. Hoe je dat doet vind je hier.
Een datalek meld je via het meldformulier datalek.

De IT Gids geeft informatie over het gebruik van de (basis) IT-voorzieningen binnen Fontys, zoals WiFi, e-mail, de studentenkaart en speciale aanbiedingen. (bijv. gratis MS Office 365).

Er zijn handleidingen beschikbaar met filmpjes en instructies over verschillende IT onderwerpen.

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices zoals je laptop en je smartphone.

SURFspot is de ultieme non-profit ICT online winkel. SURFspot biedt een onderwijskorting op software, hardware en online leermiddelen.

Hoe werkt het?

Ga naar SURFspot.nl en log in met je Fontys account (PCN@student.fontys.nl en wachtwoord).

Studentenkaart en printen

De studentenkaart wordt in het begin of gedurende het studiejaar eenmalig gratis verstrekt aan alle studenten die zich voor het eerst bij Fontys inschrijven. Je ontvangt een studentenkaart wanneer je ingeschreven bent en je een pasfoto hebt geüpload via fontyskaart.nl.

Sfeerafbeelding Fontys

Bij Fontys kun je vanuit verschillende apparaten op een willekeurige locatie printen. Meer weten? Log via onderstaande link in met je Fontys account!