Sprint naar content

Minoren

Je kunt bij Fontys kiezen uit zo'n 70 minoren. Een breed aanbod met uiteenlopende onderwerpen. Naast deze minoren kan het zo zijn dat jouw instituut ook nog interne minoren aanbied. Deze kun je vinden op de portal van jouw opleiding. Daarnaast is het ook mogelijk om een minor bij een andere hogeschool in Nederland te volgen of om jouw minor aan een buitenlands instituut te volgen.

Minor voorlichtingsweek

Elk jaar vinden er 2 minor voorlichtingsweken plaats. In het najaar en het voorjaar. Je kunt je aanmelden voor verschillende voorlichtingen en meer leren over de inhoud van de minor.

Heb je je keuze al gemaakt? Dan kun je de voorlichting gebruiken om alvast een voorproefje te krijgen!

Bekijk het overzicht voorlichtingen

Sfeerafbeelding Fontys

Instituutsminor

Het kan zijn dat jouw instituut ook interne minoren aanbiedt, dit aanbod vind je op de portal van jouw instituut

Meer weten

Elk jaar vinden er twee minor voorlichtingsweken plaats. In november en in maart. Je kunt je aanmelden voor verschillende voorlichtingen en meer leren over de inhoud van de minor. Heb je je keuze al gemaakt? Dan kun je de voorlichting gebruiken om alvast een voorproefje te krijgen!

Heb je na een gesprek met je studentcoach nog geen idee welke minor je wil kiezen? Wil je weten hoe je vanuit je droomberoep wat dichter bij de juiste minorkeuze kan komen? Heb je behoefte aan inspiratie om zo gerichter op zoek te gaan naar een minor? Schrijf je dan in voor deze workshop met onze studiekeuzeadviseurs.

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.