Sprint naar content

Leefstijltraining+

Eén op één begeleiding naar een gezonde leefstijl. Lukt het jou vanwege een blessure, weinig motivatie of teveel (studie)stress niet om aan je beweegdoelen te werken? Of heb je bijv. overgewicht en wil je actiever worden, maar weet je niet wat verantwoord is?
Sfeerafbeelding Fontys

Je kunt je nu aanmelden voor een individueel traject van 10 personal training sessies met een Beweeg- en Leefstijlcoach. In dit traject word je één op één begeleid door studenten van Fontys Sporthogeschool.

Voor wie?

Voor alle Fontys studenten die willen werken aan hun gezondheid.

Wat is leefstijlcoaching?

Een Beweeg- en Leefstijlcoach is een professional die mensen traint en coacht bij het behalen van hun persoonlijke doelen gericht op gezondheid, fitheid en vitaliteit. Dat gaat verder dan alleen fysieke trainingen: deze coach heeft ook ‘medische’ kennis waardoor er gericht getraind kan worden bij blessures of fysieke klachten. Daarnaast werkt een Beweeg- en Leefstijlcoach samen met jou aan praktisch haalbare oplossingen voor jouw doelen. Vaak is er namelijk een gedragsverandering nodig om klachten te verminderen en doelen te bereiken.

Meer bewegen en minder stress: 1 + 1 = 3

Nieuw dit jaar bij Leefstijltraining+ is de aandacht voor stress: in het coachingstraject willen we je (als je daar behoefte aan hebt) ook helpen op een gezondere manier om te gaan met (studie)stress.

Hoe ziet het traject eruit?

De eerste sessie bestaat (deels) uit een intake. In de navolgende sessies zal met name worden getraind op kracht en uithoudingsvermogen en worden specifieke oefenvormen uitgevoerd ter voorkoming van mogelijke blessures. Ook krijg je tijdens de sessies praktische tools aangereikt en word je gecoacht zodat je naast de trainingen bij machte bent in je eigen tijd de juiste keuzes te maken om jouw doelen te bereiken. Na het traject zou je voldoende handvatten moeten hebben om zelfstandig op een verantwoorde manier door te blijven trainen/bewegen. Je wordt begeleid door een 3de of 4de jaars student Sportkunde onder supervisie van docenten.

Kosten, locatie en tijden

Kosten en tijden

Als student kun je gratis meedoen aan een traject. Daarvoor krijg je 10 personal training sessies van één uur. De tijd waarop de training plaatsvindt wordt individueel afgestemd, de mogelijkheden zijn:

  • Maandag tussen 09.00 – 17.00 uur
  • Dinsdag tussen 09.00 – 12.00 uur en 15.00-17.00 uur
  • Woensdag tussen 09.00 – 17.00 uur
  • Donderdag tussen 09.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag tussen 09.00 –17.00 uur

Locatie

We hebben twee prachtige fitnessruimtes waar de trainingen kunnen plaatsvinden: één bij Fontys Sporthogeschool (Genneperparken) en één bij Paramedische Hogeschool (Theodoor Fliednerstraat). Daarnaast kan, in overleg met de deelnemer, ook buiten worden getraind of kunnen coaching sessies online plaatsvinden via MS Teams.

Vrijblijvende proefles

Wil je eerst een vrijblijvende proefles, onderaan deze pagina kan je je hiervoor aanmelden.

Aanmelden

Alle studenten van Fontys die willen werken aan hun gezondheid kunnen zich aanmelden voor de proefles of het traject van 10 trainingen.