Sprint naar content

Student in de klas

Wil jij jouw ervaring met studeren aan het hbo delen? Student in de klas is een studiekeuzeactiviteit waarbij je jouw voormalige middelbare school bezoekt om de leerlingen vanuit je eigen ervaring te vertellen wat zij in het hbo kunnen verwachten.

Overstap naar het hbo

De vertrouwde omgeving van de eigen school in combinatie met een student die zowel de middelbare school als Fontys kent, zorgt voor herkenbare verhalen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn ervaringen met het studiekeuzeproces; de overstap naar het hbo en het studentenleven. Uit onderzoek blijkt dat scholieren die met hun studiekeuze bezig zijn veel baat hebben bij voorlichting van studenten.

Invulling

Student in de klas kan op verschillende manieren invulling krijgen, afhankelijk van de wensen en behoeften van de school. Voorbeelden zijn een contactmoment gedurende mentorlessen of loopbaanoriëntatie- en begeleidingsactiviteiten, tijdens een activiteitenweek of een ouderavond in het kader van studiekeuze. In het laatste geval worden niet alleen de vo-leerlingen geïnformeerd maar ook hun ouders, die vaak een belangrijke rol spelen bij het begeleiden van hun kind.

Student in de klas worden?

Lijkt het je mooi hier ook een bijdrage aan te leveren? Wil je graag wat bijverdienen en vind je het leuk om met je eigen ervaring en kennis anderen te helpen bij hun studiekeuze? Meld je aan via studentenpool@fontys.nl.