Sprint naar content

Empower

  • Tilburg
Twijfel over je Studiekeuze? Fontys Empower is er om je te helpen. Empower is speciaal bedoeld voor jou als student om samen te onderzoeken welke studie bij jou past.

Over Empower

De focus van Empower ligt op persoonlijke ontwikkeling en het leren maken van keuzes die bij je passen. Je leert jezelf (nog) beter kennen, ontdekt waar je energie van krijgt en waar je passie en talenten liggen, zodat je daarna gericht kunt zoeken naar opleidingen die daarbij passen. Ons Empowerteam staat daarbij altijd klaar om je te ondersteunen met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Je kunt Empower volgen in Eindhoven en Tilburg.

In deze podcast gaat coach Tom in gesprek met studenten Morris & Kyra over hun ervaringen in het Empower programma

 

Voor wie?

Empower is gericht op alle studenten die twijfelen over hun studiekeuze. Het maakt niet uit of je studeert aan een hbo, mbo of wo opleiding. Zelfs als je nog helemaal niet bent begonnen aan een studie, of niet weet welke studie je wilt gaan doen kun je bij Empower terecht.

Sta je ingeschreven als Fontys student dan zijn er geen extra kosten verbonden aan het Empower programma. Als student van een externe (hoge)school betaal je een marktconform tarief voor deelname aan het programma. Meer informatie hierover ontvang je bij het intakegesprek.

Ben jij gestopt of twijfel je over jouw studiekeuze en wil je...

  • je heroriënteren op je studiekeuze
  • aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling
  • houvast en ritme behouden
  • meer zelfvertrouwen opbouwen en trots op jezelf zijn


Kennismaken
Voordat je start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek. Hierin kun je alle vragen stellen die je over Empower hebt. Ook kun je dan alvast een kijkje nemen in onze onderwijsomgeving.

Let op: starten op 9 september is enkel mogelijk wanneer je (nog) niet bent ingeschreven bij een van de opleidingen van Fontys Hogeschool. In dit geval bedragen de kosten voor het Empower programma €600,- per challenge (drie weken).

Sta je al wel ingeschreven bij Fontys dan is starten mogelijk vanaf 1 oktober. In dit geval betaal je enkel je reguliere collegegeld en zijn er geen extra kosten verbonden aan deelname aan het Empower programma.

Startdata

 

Placeholder for Fontys video
Samen op zoek naar een nieuwe studiekeuze
Elkie Blokhuis-Oerlemans over het Empower programma

 

Inhoud

Werken aan challenges

Tijdens het Empower programma werk je aan open-ended challenges. Dat wil zeggen dat de doelen en criteria van de challenges hetzelfde zijn voor elke student, maar het eindresultaat voor iedereen anders kan zijn. Zo krijg je nog beter in beeld wat jou uniek maakt! Iedere drie weken staat er een ander onderwerp centraal. In totaal zijn er zes challenges:

In deze challenge ga je landen in het programma en ontdek je wat jou inspireert en waar je energie van krijgt.
Je krijgt hierbij de ruimte om iets uit te werken dat laat zien waar jij enthousiast van wordt!
In deze challenge duik je in de ups en downs van jouw levensverhaal. Je gaat onderzoeken welke rollen je inneemt en 
in hebt genomen in bepaalde situaties en welke personen en/of gebeurtenissen een belangrijke rol in je leven hebben gespeeld en nog spelen. 
In deze challenge ga je samenwerken in een team. 

Samen gaan jullie van betekenis zijn voor een specifieke doelgroep door een product/dienst (oplossing van een vraagstuk) te maken die speciaal bij deze doelgroep past.
In deze challenge verplaats jij je in de rol van een detective. 

Een detective die de zaak rondom je eigen studiekeuze gaat onderzoeken en in kaart brengt. Op deze manier doe jij onderzoek naar welke opleidingen en/of profielen matchen met jouw aanwijzingen en knoop jij het verhaal samen om deze zaak af te ronden.

Waarom spreken bepaalde opleidings- of beroepsrichtingen jou aan en wat zegt dit over jou als persoon? De facetten in deze richtingen die jou aanspreken zijn belangrijk en die zal je als guidelines gaan gebruiken tijdens deze challenge. Kies voor één van de volgende opties, afhankelijk van waar jij bent in je (keuze)proces:

- Duik in je toekomst door een duidelijk beeld te schetsen van de 3 opleidingen of beroepen die je het meest aanspreken.

Of
- Ontwikkel een oplossing voor een probleem dat bestaat in het vakgebied of bij de opleiding waar jij voor gaat kiezen.

In deze laatste challenge van Empower maak jij jezelf klaar om dit hoofdstuk af te sluiten en jezelf naar de nieuwe stap te lanceren. Je blikt terug op de afgelopen zes challenges in Empower. Je vertaalt jouw opgedane kennis en jouw inzicht in je talenten, fascinaties, interesses en valkuilen in een tastbaar product of een dienst/service.
 
 

Vrijstelling minor

Wanneer je het Empower programma succesvol hebt doorlopen, ontvang je een bewijs van succesvolle deelname. Dit bewijs kun je gebruiken om vrijstelling te vragen voor een minor (binnen Fontys). Je kunt een vrijstelling aanvragen door een formeel verzoek in te dienen bij de examencommissie van de opleiding die je gaat volgen. Soms kun je het bewijs niet inzetten: als de opleiding geen minor bevat, kun je geen vrijstelling krijgen. Ook om andere gegronde redenen kan de examencommissie besluiten om je verzoek af te wijzen.

 
Placeholder for Fontys video
Valentijn volgde het Empower programma in 2022. Hij maakte een documentaire.

 

Kennismaken

Iedere drie weken is er een startmoment. Voordat je start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek. Goed om te weten: je zit nog nergens aan vast als je je aanmeldt. Na de kennismaking beslis of je daadwerkelijk gaat starten. Meld je hieronder aan voor een kennismakingsgesprek.

Let op: starten op 9 september is enkel mogelijk wanneer je (nog) niet bent ingeschreven bij een van de opleidingen van Fontys Hogeschool. In dit geval bedragen de kosten voor het Empower programma €600,- per challenge (drie weken).

Sta je al wel ingeschreven bij Fontys dan is starten mogelijk vanaf 1 oktober. In dit geval betaal je enkel je reguliere collegegeld en zijn er geen extra kosten verbonden aan deelname aan het Empower programma.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

 

Praktische info

Heb je nog vragen over Empower?
Stuur een mail naar empower@fontys.nl
of bel met René Hollemans op 06 28 41 04 42.