Sprint naar content
Dé plek waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en praktische informatie vindt. Ook vind je hier mooie initiatieven die kunnen inspireren of waar je je bij kunt aansluiten.

@ Fontys

Binnen Fontys zijn er allerlei initiatieven op het gebied van sport, sociale evenementen en communities. Ben je op zoek naar nieuwe contacten met studenten of wil je kennis maken met gelijkgestemden? Bekijk alle bestaande initiatieven of deel met ons jouw plannen.

Trainingen/workshops/events voor studenten

Event || Stepestafette
10 mei 2024 09:30 - 18:00
Programma

Op vrijdag 10 mei is het weer zover, de stepestafette! Dit jaar is het niet zomaar een stepestafette, maar een stepscape! Lukt het jou om uit handen te blijven van SECurity in de bezemwagen. De route is iets meer dan 85 km en zal je meenemen door het prachtige Brabantse landschap en langs belangrijke locaties (Bavaria brouwerijcafé).

Doe mee als team, duo of voor de echte fanatiekelingen als solist en step zo snel mogelijk van ‘s-Hertogenbosch naar de sociëteit van ESV Demos. Ontbijt en lunch wordt verzorgd en achteraf is er de mogelijkheid om te barbecueën en borrelen. Aanmelden kan vanaf 20 Maart 15:00!

Explore studiekeuzetraining | Eindhoven
14 mei 2024 09:00 - 12:00
Programma

Explore is een intensieve studiekeuzetraining met groepslessen en coachgesprekken voor alle studenten die twijfelen over hun studiekeuze of die al zijn gestopt met hun studie. 

Data: Dinsdag 14, 21, 28 mei en 4, 11, 18 en 25 juni 2024

Trainer: Irene Belmon

Training Assertiviteit | Tilburg
16 mei 2024 13:30 - 15:30
Programma

Heb je moeite met het opkomen voor jezelf? Durf je geen gesprek te beginnen, initiatief te tonen, kritiek te geven of te ontvangen? Vind je het lastig om ’nee’ te zeggen of ben je bang je mening te geven in een groep? Als je één van deze thema’s herkent, is de training assertiviteit misschien wat voor jou.


Data: donderdag 16 en 30 mei, 13 en 27 juni en terugkomdag 11 juli 2024

Trainer: Renée van den Berk


Deelname:

  • Minimaal 5, maximaal 10 studenten
  • Aanmelden kan t/m 12 mei 2024
Training || Uitstelgedrag | Eindhoven
22 mei 2024 10:00 - 12:00
Programma

Het doel van deze training is om meer inzicht te krijgen in je uitstelgedrag en meer grip erop te krijgen. Ben je bereid je in te zetten en verandering aan te brengen, dan is deze training wellicht geschikt voor jou.


Data: woensdag 22 en 29 mei 2024

Trainer: Ton Rutten


Deelname en aanmelding:

  • Minimaal 5 en maximaal 8 studenten
  • Aanmelden kan tot 15 mei 2024


Podcast || Mentalitijd de Podcast seizoen 3 | Online
29 dec 2024 08:00 - 21:00
Programma

Mentalitijd is dé podcast waarin de studenten-'mentalitijd' onder de loep genomen wordt. Wat zijn precies de studenten normen en waar komen ze vandaan? Met behulp van verschillende professionals proberen we jou nét wat verder na te laten denken over allerlei onderwerpen waar je als student mee in aanraking kunt komen. Veel studenten hebben last van mentale problemen en ze vinden het lastig om hierover te praten. Met Mentalitijd proberen we deze taboes te doorbreken en het gesprek met elkaar te openen.

Actief aan de slag met je mentale gezondheid?

Maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem een kijkje in dit boekje 'Jong en onverslaanbaar' en profiteer van tips, handvatten, ervaringen en meer! Gemaakt voor en door Eindhovense jongeren, met begeleiding van professionals uit de mentale gezondheidszorg.

Download het boekje hier

Denk mee over Fontys van morgen!

Heb jij ideeën bij hoe we het onderwijs en de voorzieningen aan Fontys nog beter kunnen maken? Ben je een verbinder en in staat zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken? Praat dan mee over de kwaliteit van ons onderwijs, het besteden van Fontys geld en wat Fontys kan doen om medewerkers en studenten tevreden en gezond te houden.

Meld je aan voor de centrale medezeggenschapsraad!

Heb jij al nagedacht over je minorkeuze?

Dat je als Fontysstudent een minor ook als hobby kunt zien, geldt zeker voor Tieme Immink. De 23-jarige student Technische Bedrijfskunde (Bedrijfsmanagement MKB) voltooide in Eindhoven onlangs de minor Financiële Planning. En dat naar grote tevredenheid. ‘Wat een hobby is, mag ook een hobby blijven.’

Online minorvoorlichtingsweek Lees over de ervaringen van Tieme

{{ feed.values.title }}

{{ feed.properties.publicationDate }}

{{ feed.properties.description }}

Lees verder