Sprint naar content

Explore

Explore is een intensieve studiekeuzetraining met groepslessen en coachgesprekken voor alle studenten die twijfelen over hun studiekeuze of die al zijn gestopt met hun studie.

Wat ga je doen?

Je bent waarschijnlijk niet blij met je huidige situatie. Je hebt één of meerdere studies gekozen waar jij je niet op je plek voelde Hoe dan ook, je wilt dat er iets verandert. We gaan van start met die gewenste verandering en je leert je groepsgenoten kennen.
Voordat we vooruit gaan kijken is het belangrijk om te weten waar je vandaan komt. Wat zegt waar jij vandaan komt over hoe jij in het leven staat, welke keuzes je wel of juist niet maakt en hoe jij de toekomst ziet.
Wat vind jij echt belangrijk in je leven/studie/werk? Als je weet wat je belangrijk vindt, wat jouw drijfveren zijn, is het veel gemakkelijker om hier ook rekening mee te houden bij de studie-, werk- en levenskeuzes die je maakt.
Je beschikt – net als iedereen – over veel mooie kwaliteiten en eigenschappen. Zie je ze zelf ook en kun en durf je ze te benoemen? Om richting te kunnen bepalen is het belangrijk om te weten wie je bent en wat je in huis hebt.
Sommige bezigheden geven je veel energie, anderen kosten je energie. Weet je wat jou energie geeft? En durf je datgene dat je energie kost los te laten?
Volg je nieuwsgierigheid. Kwel jezelf niet met de gedachte dat je persé een passie of een roeping moet hebben. Dit zijn vaak te grote en beladen woorden. Je kunt het gevoel krijgen dat er iets mis met je is als je niet je passie weet te benoemen. Wees gerust, er is niets mis met je. Volg gewoon je nieuwsgierigheid! Waar ben jij nieuwsgierig naar? Wat vind jij interessant? Door hiernaar te kijken, dit serieus te nemen en verder te verkennen kom je bij de zaken waar jij je graag mee bezig wilt houden.
Bij het onderzoeken wat je graag wil, kom je ook je zorgen en twijfels tegen. Twijfels aan jezelf en aan de haalbaarheid van wat je wilt. Je ziet misschien wel allerlei beren op de weg. 
Hoe gaat het nu met je? Waar sta je nu na 2 maanden Explore? Wat heb je nog nodig om voor je nieuwe keuze te gaan?

Iets voor jou?

Tijdens Explore neem je de tijd en ruimte om te ontdekken wat je werkelijk wil. Heb jij de behoefte om wekelijks gedurende 2 maanden op een intensieve manier bezig te zijn met het maken van een nieuwe keuze? In de groepssessies en tijdens de individuele coaching ga je aan de slag met:

  • jezelf beter leren kennen en je ontdekt waar jij energie van krijgt
  • je komt erachter welke kwaliteiten jij in huis hebt
  • je gaat ervaren wat jou tegenhoudt bij het maken van een nieuwe keuze
  • en je krijgt zicht op mogelijkheden die goed bij jou passen
Zo kun je uiteindelijk met vertrouwen achter je keuze gaan staan!
Verkeerde studiekeuze is niet het einde van de wereld.

Ieder jaar lopen honderden studenten vast met hun studie. Zoals Mike, die zeker wist dat hij iets met wiskunde wilde, totdat hij aan zijn studie begon. Of toch niet? Lees zijn verhaal en ervaringen van andere studenten via onderstaande button.

Sfeerafbeelding Fontys

Aanmelden

Locatie: Tilburg

Data:Woensdag 6, 13, 20, 27 maart, 3, 10 en 17 april 2024
Tijdstip:13.00 - 16.00 uur
Locatie:Tilburg, Campus Stappegoor, gebouw P1
Trainer:Nadine van der Hart

Aanmelden kan via bovenstaande knop: intekenen - Dienst Studentenvoorzieningen - Explore


Locatie: Eindhoven

Data:Woensdag 3, 10, 17, 24 april en 15, 22 en 29 mei 2024
Tijdstip:10.00 - 13.00 uur
Locatie:Eindhoven, Rachelsmolen R5
Trainer:Leoni Holleman
Aanmelden mogelijk vanaf eind februari 2024

LET OP: indien je geen actieve inschrijving meer hebt bij Fontys Hogeschool dan werkt bovenstaande aanmeldknop niet. Je kan je dan aanmelden voor de Explore studiekeuzetraining door een e-mail te sturen naar istudent@fontys.nl. Vermeld in de e-mail jouw voor-en achternaam, oud studentnummer en de startdatum van de training.

Overige startmomenten studiejaar 2023 - 2024:

  • 14 mei 2024 (Eindhoven)
  • 22 mei 2024 (Tilburg)

Aanmelden kan vanaf +/- 1 maand vóór de startdatum via deze website.

Praktisch:

  • De Explore studiekeuzetraining is gratis

  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers

T

Trainers

Sfeerafbeelding Fontys

Leoni Holleman

Sfeerafbeelding Fontys

Nadine van der Hart

Sfeerafbeelding Fontys

Irene Belmon

Heb je vragen?

Stuur een mailtje naar istudent@fontys.nl