Sprint naar content

Sustainable Development Goals

Fontys en de SDGs

Fontys heeft in 2018 het SDG Charter ondertekend en onderschrijft daarmee het belang van het integreren van duurzaamheid in het onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Wij willen onze studenten namelijk voorbereiden op hun rol in de maatschappij, waar mensen voor nodig zijn die de duurzaamheid van onze economie en daarmee de toekomst van onze planeet voorop stellen! Daarnaast willen we een betekenisvolle en toekomstgerichte bijdrage leveren aan de maatschappij d.m.v. praktijkgericht onderzoek in samenwerking met onze externe stakeholders. Als laatste zijn we als Fontys ook onderdeel van de maatschappij en moeten we het goede voorbeeld geven aan onze studenten en onze medewerkers onder het mom ‘Practice what you teach’.

Echter gaat dit natuurlijk niet vanzelf en is het van belang dat hiervoor ook uitwerking wordt gegeven aan deze grote ambitie d.m.v. bottom-up en top-down initiatieven. De SDGs hebben hierin verschillende functies:

  • als kapstok waar we over disciplines/diensten/instituten heen initiatieven aan op kunnen hangen.
  • als mondiale ‘taal’ die iedereen spreekt.
  • als kwaliteitscheck en meetlat, waarmee we kunnen checken of we het goed doen en het goede doen.
  • als richtinggever die helpt om duurzaamheid als begrip focus te geven.


Sfeerafbeelding Fontys

Fontysbrede initiatieven & SDGs

Hieronder een overzicht van een aantal van de Fontysbrede initiatieven die al lopen en gelinkt zijn aan de SDGs naast de initiatieven die op instituutsniveau spelen of wellicht nog niet direct aan de SDGs gelinkt zijn, maar daar wel aan bijdragen. Deze laatste kun je vinden bij de informatie over Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering en op onze nieuwe pagina ‘Fontys for Sustainability’ waar alles samenkomt en het echte verhaal verteld wordt: