Juliëtte van Tongeren

Sfeerafbeelding Fontys

Hoe je het ene moment stage loopt in de musical Kinky Boots en elk vrije moment benut om je afstudeervoorstelling te maken; zo kan het andere moment alles ineens weg zijn. Wat een apart jaar om af te studeren.

Ik heb een prachtige stage mogen doen met een gedreven en inspirerende groep mensen die mij heeft verwelkomd in dit werkveld. Ik hou van dit vak.
Mijn eindexamen zal nog even op zich moeten laten wachten. Vier dagen voordat ik het zou spelen, ging de school dicht. Mijn Eigen Werk voldoet niet bepaald aan de nieuwe coronaregels. Daarnaast wens ik het een publiek toe. ‘Ik wilde vroeger een aap zijn’ is de titel van mijn Eigen Werk. Het is nog waar ook…

Naar mijn mening is het mooiste wat ik op deze opleiding heb geleerd, om achter mezelf en mijn talenten te staan. Wanneer je afstudeert ben je nog steeds dezelfde jij als je was toen je begon; alleen met meer vaardigheden en meer inzichten. Dat wat je uniek maakt moet je koesteren en vooral niet kwijtraken. Ik ben trots op waar ik tot nu toe ben gekomen en dankbaar voor de mensen die achter mij staan. Op naar een afstuderen om nooit te vergeten.