Lars van Tooren

Met Tussen Kunst en Dier zal je bezoek aan de dierentuin een compleet nieuwe ervaring worden. Tijdens zijn onderzoek bezocht Lars meerdere dierentuinen en het viel hem op dat hij anders naar dieren kijkt dan de gemiddelde bezoeker. Kleine details fascineerden hem, waardoor hij soms minutenlang bleef staren naar bijvoorbeeld het oor van een hyena. Om een dierentuin bezoek interessanter te maken ligt de nadruk vooral op de feiten: waar leeft het dier, wat eet het dier. Interessant, maar er valt zoveel meer te zien.

Zo kwam Lars op het idee om een museumtour te maken voor de dierentuin. Om zo op een toegankelijke manier de bezoeker anders te laten kijken naar de verschillende beesten die daar verblijven. Voor deze tour heeft hij een selectie gemaakt van verschillende dieren die hem op wat voor manier dan ook weten te raken. Vanwege hun uiterlijk, gedrag of iets heel anders. Dieren zijn een oneindige inspiratiebron en met dit werk wil Lars bezoekers verrassen en anders laten kijken naar dieren.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys