Bram van den Dries

Over
"Het gaat goed" is meestal het eerste wat we zeggen als iemand ons vraagt hoe het met ons gaat, maar gaat het wel echt goed met ons? Onze samenleving is zich steeds meer bewust van de groeiende problemen die veroorzaakt worden door depressie. We lijken alleen nog steeds niet te begrijpen hoe we ermee om moeten gaan. Hoewel de meeste mensen het erover eens zijn dat het belangrijk is om openlijk te spreken over geestelijke gezondheid, wordt het nog steeds gestigmatiseerd en gediscrimineerd. Samen kunnen we het gesprek openen en het taboe doorbreken.

​I’m Fine Archive is een digitale- en fysieke collectie van persoonlijke voorwerpen gerelateerd aan depressie. Door in de achterliggende verhalen van deze voorwerpen te duiken, kunnen we depressie tastbaarder maken. De voorwerpen kunnen van alles zijn; variërend van een vieze joggingbroek, een pagina uit iemands dagboek of een cd die iemand heeft geholpen om door te vechten. Door ook objecten te tonen die een positieve impact op iemand kunnen hebben, willen we uitdrukken hoe belangrijk een klein gebaar of zorgzame woorden kunnen zijn wanneer iemand vecht tegen depressie.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys