Polly Bouten

Nevin Arabaci

De Zorgeloze Hoeve is een speculatief design-project over de overbezorgdheid van paardeneigenaren. Polly is zelf paardeneigenaar en maakte zich constant zorgen over de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van haar twee paarden. Ook in haar omgeving merkte ze dat paardeneigenaren angstig zijn en er steeds meer behoefte is om je paard 'in te pakken' zodat er niets mee kan gebeuren.   

Voor de één ligt die angst bij het verliezen van hun beste maatje, voor de ander is het een grote financiële investering die ze niet kwijt willen raken.  

Men wordt overspoeld met het aanbod aan hoogwaardige dekens, het optimale voer en andere middelen voor de veiligste leefomstandigheden. Door angstmarketing twijfelen mensen er steeds meer aan of ze wel de beste keuzes maken voor hun paard.  

In deze absurdistische ontwerpen verbeeldt Polly deze zorgen en houdt ze zichzelf en andere paardeneigenaren een spiegel voor.  

Laten we ons meeslepen in deze overbezorgdheid? Of kunnen we het loslaten en mag een paard ook gewoon paard zijn? 

 Als allround ontwerper en social media content creator heeft Polly een speciale plek in haar hart voor de hippische sector. Dit heeft ze terug laten komen in haar afstuderen en tijdens haar stage. Bovendien is ze druk bezig voor haar eigen social mediakanalen ‘Dwally’s Horses’. Zo houdt ze op YouTube een videologboek bij over het maakproces van haar afstuderen.  

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys