Robin Broekhoven

Queer Wear

Dit project gaat over de Queer geschiedenis, met nadruk op de symbolen die gebruikt werden door Queer mensen, om op een veilige manier aan elkaar te laten zien dat ze Queer zijn. Ik heb zes van dit soort symbolen onderzocht en herontworpen met motorclub jassen als inspiratie.

De link tussen de Queer geschiedenis en de motorclub jassen heb ik gemaakt, omdat ik tijdens mijn onderzoek ontdekte dat er in Nederland best een aantal motorclub jassen is verboden. Het niet mogen laten zien waar je bij hoort, sluit aan bij de omstandigheden waarin de Queer symbolen origineel werden gedagen.

Ik heb ervoor gekozen om een veelheid aan symbolen uit te werken, omdat ik er tijdens dit project achter kwam dat, ondanks dat elk symbool hetzelfde signaleert, namelijk: ‘Ik ben Queer’, de herkomst verhalen die achter elk symbool schuilgaat een geheel eigen betekenis geeft aan ieder symbool.

Op de achterkant van elke jas staat een clubnaam die te maken heeft met de herkomst van het symbool en een illustratie van het symbool zelf. Op de voorkant van elke jas staat hetzelfde, een Q voor Queer en 5% omdat ongeveer 5% van de bevolking Queer is.

In mijn werk vind ik het super belangrijk om werk te maken dat ik vroeger graag zelf had gezien. Als Queer persoon vind ik het belangrijk om werk te maken waarin de Queer community gehighlight wordt.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys