Lynn van der Werf

Nevin Arabaci

Lynn is haar project begonnen vanuit haar eigen fascinatie voor vervreemding. Ze wil dát wat we zien of kennen, op een manier in beeld brengen waardoor je net wat beter moet kijken om te begrijpen wat je ziet. Het valt Lynn de afgelopen jaren steeds meer op hoe erg we met onszelf bezig zijn en hoe we in een sleur beland zijn. We plannen onze dagen vol, gaan van hot naar her en nemen nauwelijks meer de tijd om even stil te staan of om ons heen te kijken. Met haar werk hoopt Lynn voorbijgangers uit te dagen om wel dat momentje stil te staan en te kijken.

Invaasie is een werk waarbij kleine stukjes van de bestrating in Tilburg worden overgenomen. Dit door middel van een handgemaakt straatstenen vaasje met daarin een bloem. Een lieve, subtiele maar ook vervreemdende manier om mensen een kort momentje uit hun dagelijkse sleur te trekken.Ze uitdagen even een momentje stil te staan en te kijken, zich te verwonderen, de interactie aan te gaan of simpelweg een lach op hun gezicht te toveren.

Lynn maakt als ontwerper divers werk. Ze werkt graag analoog, digitaal, maar ook veel met fotografie. Het afstudeerwerk van Lynn kreeg hierbinnen een erg sociale wending, uitdagend maar ook waardevol voor haarzelf. Wat binnen al deze technieken en materialen een rode draad vormt is ‘kijken’. Lynn daagt anderen graag uit wat beter te kijken, dit doet ze door haar beelden te vervreemden, te spelen met contrasten en anderen zich af te laten vragen waar ze nou precies naar kijken.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys