Joan Bosveld

Sfeerafbeelding Fontys

Joan Bosveld is een multidisciplinair kunstenaar, met een specialisatie in illustratie. Zij creeërt handvatten voor mensen in en om de LGBTQ+ community, door het onderwijzen van terminologieën en het bespreekbaar maken van taboes. Dit doet zij omdat veel termen die je je toe-eigent onderdeel zijn van je identiteit, van wie je nou bent, en veel mensen weten gewoon nog niet zo goed wie ze zijn.    

Haar afstudeerwerk, Het Moderne Vrouwelijke Geslacht, claimt haar plek in de ruimte en laat door middel van een oude stijl, gestoken in een nieuw jasje, zien dat de vrouw er mag zijn, maar wie is zij?  

Verschillen tussen geslacht en gender worden steeds belangrijker, dus is het tijd om eens opnieuw na te gaan denken over wat ‘geslacht’ nou eigenlijk is. Geïnspireerd door beelden uit de Art Nouveau en uitgaande van haar eigen geslacht, is Joan Bosveld onderzoek gaan doen naar wat de zogeheten ‘vrouw’ definieert.   

Dit werk is een aanknooppunt tot een belangrijk gesprek, met een kritische blik op het verleden en een vooruitstrevend vertrouwen naar de toekomst.  

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys