Aïsha Dingemans

Aïsha Dingemans

In de collectie Water Phenomena hebben drie stukken vorm gekregen; Estuary, Spring- and Neap tide en Whirlpool. Alle drie vernoemd naar het fenomeen waaruit Aïsha inspiratie heeft gehaald.
Estuary
, twee jurken die verbonden zijn door een sleep, is gebaseerd op het fenomeen waarin zoet en zout water elkaar raken en er een duidelijke scheiding te zien is tussen de twee wateren.
Spring- and Neap tide
, een transformerend kledingstuk, heeft haar vorm gekregen door de twee uitersten van de getijden, beïnvloed door de afstand van de maan tot de aarde.
En haar derde stuk; Whirlpool, een volledig geplooide jurk, kreeg haar naam en vorm door de sterke, draaiende stroombeweging die wij kennen als draaikolken.

Deze collectie is niet de eerste en ook zeker niet de laatste die haar inspiratie vindt in de natuur. Eerder waren er al Back to Nature, Dandelion, Funghi in Fashion en Dressed by Nature. Alle kledingstukken in deze collecties zijn geïnspireerd door de natuur of natuurlijke fenomenen. De elementen, paardenbloemen, paddenstoelen, bladskeletten en nu water fenomenen. Het is voor Aïsha een onuitputbare bron van fascinatie. Alle kleuren, vormen en eigenschappen zet zij om in associaties, materiaal en silhouet om zo een vertaling te maken naar een kledingstuk.

Voor Aïsha is ambacht nog altijd een groot punt in haar werk. Ze waardeert handwerk, precisie en wanneer de handtekening van de maker te zien is in een werk. Daarbij trekt het extravagante in de kledingindustrie haar vele malen meer aan dan het minimalistische. Het streven is dan ook altijd om deze aspecten terug te laten komen in haar werk.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys