Tim Nonnekes

Tim Nonnekes

Tim Nonnekes is een new media designer en VJ, gefocust op het maken van immersive audiovisuele ervaringen.In zijn werk is hij vooral betrokken bij de lokale cultuurscene van Tilburg, en heeft hij samengewerkt met verschillende podia en DJ's, zoals De Nachtzuster, Studio Bangana, Club Smederij, Lovelee en Groove Pool. Met dit project wil hij iets teruggeven aan deze communities waar hij zo graag mee samenwerkt en inspiratie uit haalt.

(V)isual (O)rdinance (I)nfinite (D)irection is een open-source handboek waarmee iedere DJ, VJ, artiest, kunstenaar of ieder podium laagdrempelig en betaalbaar custom projectie-setups kunnen bouwen, zodat hoogwaardige audiovisuele ervaringen haalbaarder zijn en breder ingezet kunnen worden.

Bij beginnende artiesten en podia valt er vaak nog veel te winnen op het gebied van lichtkunst. Als je wat meer aan je ervaringen wilt doen, zit je al snel vast aan technici en het huren van dure truss-systemen. Jonge artiesten en podia hebben vaak niet de kennis of de middelen om zelf hun producties naar een hoger niveau te tillen.

Met deze guide zorgt Tim ervoor dat deze artiesten en podia de kans krijgen om dit volgende level te bereiken. Hij wil ervoor zorgen dat je niet tegengehouden wordt door kennis of budget bij het maken van de ervaringen die je wil, en dat je laagdrempelig en betaalbaar een podiumsetup kan maken die uniek en ook echt van jou is.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys