Storm Boender

Zoom uit de wereld, door in te zoomen op de mens

Als docerend theatermaker geloof ik in de kracht van persoonlijke verhalen. Door een podium te geven aan een diversiteit aan persoonlijke verhalen, leren we meer over de ander, over de wereld en daarmee over onszelf. Vanuit filosofische vragen wil ik met mensen in gesprek gaan om deze verhalen op te halen en te onderzoeken. Vragen zijn de kern van interne bewegingen, het is de openheid die voor verbinding zorgt.

Als derde generatie Indische-Nederlander voel ik een noodzaak om Indische verhalen op het podium te zetten. Verhalen die we weinig horen, maar die ons veel leren over wie wij als mens zijn en hoe de wereld vandaag de dag tot stand is gekomen.

Ons vak is voor de maatschappij van onschatbare waarde. Juist voor de mensen die zo weinig weten van ons vak. En ik denk dat dat een kunst op zichzelf is. Om theater daar te krijgen waar het nodig is. Om het precies daar te raken waar het nodig is. Op precies de goede plek. Omdat je daar iets kan betekenen, iets kan veranderen, iets kan etaleren. Omdat je daar kan helpen, op precies de juiste plek.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

foto Lieke Dirkx foto Lieke Dirkx foto: Rob ten Broek foto: Rob ten Broek foto; Rob ten Broek foto; Rob ten Broek