Selina Overmars

Ik ben Selina Overmars. Geboren in 1999 in Venlo maar nu woonachtig in mijn favoriete stad, Tilburg. De afgelopen jaren heb ik gestudeerd aan Fontys Academy of the Arts om Docent Beeldende Kunst en Vormgeving te worden.

Ik haal heel veel energie uit het overbrengen van mijn kennis over kunst, en het begeleiden van leerlingen in hun beeldend proces. Ik hecht in mijn lessen veel waarde aan experiment en speelsheid. Die speelsheid is wat mij geïnspireerd heeft om als afstudeerproduct een educatief spel te maken, genaamd 'Zie jij wat ik zie?'
Dit spel is een tool waarmee vmbo-tl leerlingen kunnen oefenen met het herkennen van de begrippen uit de examensyllabus van het vak tekenen in beeld, zowel in als buiten de les. Door de juiste begrippen te combineren met beelden en de juiste argumentatie hierbij te geven, kunnen er punten worden gescoord en kan het spel worden gewonnen.

Ik ben tijdens mijn studie als docent beeldende vakken aan de slag gegaan, op het Cambium College in Zaltbommel. Ik kan niet wachten om me na mijn afstuderen hier volledig voor in te zetten!

Naast mijn docentschap maak ik ook beeldende kunst. Als maker heb ik een fascinatie voor de schilderkunst, en zoek ik vooral graag de grenzen op van de discipline. Vaak levert dat fundamentele of conceptuele werken op.

Om op de hoogte te blijven van wat ik maak, volg vooral mijn Instagram-pagina!

Sfeerafbeelding Fontys