Charlotte Biezen

Nevin Arabaci

Object Attachment is iets wat ontstaat tussen mens en object. Ondanks dat we het niet altijd door hebben, ontstaat er al vrij snel een band tussen ons en een voorwerp, hoe simpel dit voorwerp ook mag zijn. Zodra we ‘eigenaar’ worden van een voorwerp zien we het al snel als waardevoller. Natuurlijk is dit relatief en verschilt het per situatie.  

Dit laat echter wel goed zien dat we onbewust toch meer bezig zijn met de dingen om ons heen dan we denken.  

 Wij als mensen hebben veelal objecten om ons heen die we niet nodig hebben. Tóch hebben we zo nu en dan moeite met het afstaan hiervan. Het ‘wat als’ gevoel speelt hier een rol in, omdat we soms hopen het ooit nog te gebruiken, of iemand anders er blij mee te kunnen maken.  

Met haar project heeft Charlotte dit soort voorwerpen in de vorm van gipsobjecten vastgelegd. Deze objecten zullen uiteindelijk een database vormen, waarmee ze met dit project de eerste stap heeft gezet.  

 De eerste collectie van dit archief bestaat uit mallen van vaasjes, potjes, bakjes, etc. Charlotte is als eerste met deze groep voorwerpen aan de slag gegaan, omdat veel mensen zich hierin konden vinden. Bijna iedereen heeft wel ergens een hoekje in huis waar een paar soortgelijke objecten te vinden zijn. Misschien denk je ze ooit nog te gaan gebruiken voor een bloemetje, of om iets in op te bergen? Toch staat het meestal te verstoffen, en vond ze het een mooi idee om deze een keer in het licht te zetten.  

Charlotte's project is dan ook niet bedoeld als oplossing. Ze wil juist het mooie laten zien van dat ‘wat als’ gevoel.  

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys