Siel Damen

Sociale projecten, die verbintenis tot gevolg hebben. Werk maken voor en met anderen, trots laten voelen voor een levensverhaal. Het vertalen van waardevolle momenten in beeld, om deze vatbaar en oneindig te maken. Soelaas Baas raakt de thematieken die me nauw aan het hart liggen & geeft de rol weer die ik graag aanneem in een project: een combinatie van organiseren en ontwerpen.    

Jouw herinneringen zijn vergankelijk. Via Soelaas Baas maakt Siel Damen deze minder kwetsbaar, minder fragiel. Zoek ze actief terug op tijdens een herinneringentour; waarbij jullie samen teruggaan naar díe specifieke plek.   

Siel maakt een documentatie van deze locatie, herinnering en tour in de vorm van een gepersonaliseerde reisgids. Zie dit als een subjectieve atlas van een plek. Deze , hiervoor zit de herinnering in zakdoeken verweven; deze kan je iedere dag bij je dragen in je broekzak. Deel ze uit aan je dierbaren om jouw waardevolle heugenis te ontsluiten, met verbintenis tot gevolg. Bijna als een vorm van nalatenschap? Misschien herinneren jouw geliefden je liever op de locatie die voor jou van betekenis is, dan op een grijze begraafplaats? Een digitaal archief van alle herinneringen brengt ze samen tot een nieuwe wereldkaart; een emotionele kaart.   

Eindigheid kan moeilijk zijn, en zonde. Sommige momenten in het leven willen we koesteren & doorgeven, niet voor even of voor een aantal jaar langer, maar voor áltijd. Welke eindbestemming heeft jouw reis?  

Sociale projecten, die verbintenis tot gevolg hebben. Werk maken voor en met anderen, trots laten voelen voor een levensverhaal. Het vertalen van waardevolle momenten in beeld, om deze vatbaar en oneindig te maken. Soelaas Baas raakt de thematieken die Siel nauw aan het hart liggen & geeft de rol weer die ze graag aanneemt in een project: een combinatie van organiseren en ontwerpen.     

Graduation work (photography by studio VODE)

Jouw herinneringen zijn vergankelijk. Via Soelaas Baas maak ik deze minder kwetsbaar, minder fragiel. We zoeken ze actief op tijdens een herinneringentour; terug naar die specifieke plek.

Ik maak een documentatie van deze locatie, herinnering en tour in de vorm van een gepersonaliseerde reisgids. Zie dit als een subjectieve atlas van een plek. Deze biedt een veilige, tevens eeuwige opslag. De dierbare plek is er een die je wellicht graag met je naasten deelt. De herinnering zit in zakdoeken verweven, deze kan je iedere dag bij je dragen in je broekzak. Deel ze uit aan je dierbaren om jouw waardevolle heugenis te ontsluiten, met verbintenis tot gevolg. Bijna als een vorm van nalatenschap? Misschien herinneren jouw geliefden je liever op de locatie die voor jou van betekenis is, dan op een grijze begraafplaats. Een digitaal archief van alle herinneringen brengt ze samen tot een nieuwe wereldkaart; een emotionele kaart.

Eindigheid kan moeilijk zijn, en zonde. Sommige momenten in het leven willen we koesteren en doorgeven, niet voor even of voor een aantal jaar langer, maar voor áltijd. Welke eindbestemming heeft jouw reis?

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys