Tessa Schnater

Tessa Schnater

Hi! Ik ben Tessa. De afgelopen vier jaar op ArtCoDe heb ik ontzettend veel geleerd, vooral over mezelf als ontwerper. Fouten maken doe ik niet zo graag (hallo perfectionisme), maar door de opleiding heb ik dit toch leren omarmen.
Ik heb een grote passie voor grafisch ontwerp en alles wat hierbij komt kijken; een lekker kleurenpalletje? Love it. Mooie typografie? Heerlijk. Ik heb hier dan ook een goed oog voor ontwikkeld en daarom heb ik in 2020 mijn eigen studio opgericht, toen nog Studio Tessa Schnater, nu Studio Fritessaus (zie je mijn naam in het woordje ‘fritessaus’?). Nu, als alumnus, ligt mijn focus op mijn onderneming, maar ook lijkt het mij tof om parttime bij een creatieve studio te werken.

Waar ik ook achter ben gekomen door o.a. de opleiding, maar ook door alles om mij heen, is: ongelijkheid. Daarom heb ik in mijn afstudeerproject het thema ‘feminisme’ aangehaald, maar wel in combinatie met nagels/nagellak. ‘Huh?’, hoor ik je denken. Voor het hele concept en proces raad ik je aan om mijn onderzoek te lezen of het Instagram-account @femimani te volgen.

Waar ik voor sta en wie ik ben als mens (én als ontwerper) neem ik dus graag mee in mijn werk, zo lijkt het mij bijv. tof om voor opdrachtgevers te werken die ook voor gelijkheid strijden - maar ook andere maatschappelijke thema’s vind ik interessant om in mijn werk te betrekken.