Jolein Kop

De wereld kan een beetje gekker, veel beter, steeds specialer of veel mooier worden: Laat me helpen!

Mijn naam is Jolein kop en mijn passie is om te creëren. Kunst en vormgeving is mijn instrument om toeschouwers in een nieuwe wereld te brengen. Mijn werk is theatraal en staat dicht bij mezelf. Ik werk tussen lichtkunst, installatiekunst en theater.

Verhalen die je kunt voelen en ervaren met de focus op de toeschouwer. Ik wil mensen uit de werkelijkheid trekken en hun meenemen in een droomwereld.

De menselijke emoties gebruik ik als basis. Wat voelen we en hoe uiten we dit aan anderen? Hoe kan ik met deze emoties omgaan? Hoe kan ik ze zichtbaar maken? Hoe kan ik een ervaring creëren die mensen echt voelen? Kan ik de wereld begrijpen?

Interdisciplinair samenwerken is een nieuwe en betere manier van ontwerpen, performance en theaterervaring denk ik. Ik werk graag aan interdisciplinaire projecten, omdat leden van het team hun eigen kennis en sterke punten inbrengen en je iets beters kan maken.

De wereld lijkt steeds onverschilliger te worden in zijn gevoelens en het mist diepte in fascinatie, motivatie en fantasie vind ik. Ik wil dit teruggeven aan de mensen en de wereld.