Esmée van Dinteren

Esmee van Dinteren

Als ik terugkijk op vier jaar Art, Communication en Design stond de vraag “wie ben ik als ontwerper?” centraal. Een vraag waar ik bij aanvang van de opleiding nog geen antwoord op kon geven. Ik wist wat ik leuk vond om te doen, maar maakt dat mij een ontwerper?

Door middel van studio’s, opdrachten en projecten leerde ik mezelf steeds beter kennen. Zowel als persoon maar ook als ontwerper. Als ik mezelf én mijn werk in één woord zou moeten beschrijven zou dat ‘structuur’ zijn. Een fascinatie zichtbaar in hoe ik dingen aanpak, hoe ik te werk ga, mijn manier van fotograferen én ontwerpen. 

Ik heb ontdekt dat ik een passie heb voor grafisch ontwerp, typografie en fotografie. Drie onderdelen die ik het liefste met elkaar in verbinding wil brengen. Dit is dan ook hetgeen wat ik deed voor mijn afstudeerproject ‘De omgeving en het grid’. De omgeving en het grid is een designmethode waarmee ik door middel van een vaste structuur in zes stappen een omgeving naar een typografisch ontwerp vertaal. Een methode met de omgeving als inspiratiebron, het grid als speelveld en de letter als medium. Een methode die vertelt wie ik als ontwerper ben.