Emma van de Ven

Ik ben Emma, een creatieve en commerciële ontwerper met een scherp gevoel voor esthetiek. Mijn passie ligt in het maken van documentaires over maatschappelijke onderwerpen, waarbij ik mensen een spiegel voorhoud en zwaardere thema's op een luchtige manier benader.
Mijn kracht ligt in het bedenken van innovatieve en creatieve concepten die de verbeelding prikkelen en verhalen tot leven brengen.

Ik geloof dat kunst een krachtig middel is om gesprekken op gang te brengen en bewustwording te stimuleren.
Met mijn werk wil ik de kijker uitdagen om na te denken, te lachen en nieuwe perspectieven te ontdekken.

Emma is een ontwerper die documentaires maakt over maatschappelijke onderwerpen. In haar Documentaire Verstikt in de Prikkel onderzoekt ze de impact van smartphoneverslaving op ons welzijn en onze (on)rust. Emma wil bewustwording creëren over de prijs die we betalen voor onze constante connectiviteit. Met haar kenmerkende stijl combineert ze zware thema's met een luchtige benadering, waardoor kijkers worden uitgenodigd om na te denken over hun eigen gewoontes en gedrag. Emma hoopt dat haar documentaire een gesprek op gang brengt en bijdraagt aan een grotere bewustwording van smartphoneverslaving in de moderne samenleving. Ze zet haar creatieve en commerciële vaardigheden in om een diepgaand inzicht te bieden in deze problematiek en mensen aan te moedigen om de controle over hun digitale leven terug te nemen.

Emma's doel is om kijkers uit te dagen, te laten nadenken, te laten lachen en nieuwe perspectieven te laten ontdekken, dit alles met haar meeslepende werk.

Graduation work (photography by studio VODE) Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys