Jan de Beer

Sfeerafbeelding Fontys

Als docerend theatermaker vind ik het belangrijk dat we samen aan het werk gaan. Spelplezier en een veilige sfeer zijn daarin belangrijk. Door samen te kijken en aan het werk te gaan leren we veel meer. Ook leren we hier als mens heel veel over jezelf. Wie ben ik en wat vind ik belangrijk?

Ik hou van groot spel, spektakel en bravoure. Daarom wil ik theater altijd groots aanpakken. Het publiek moet volledig in het verhaal zitten en met open mond kijken naar wat er allemaal gebeurt. We moeten als publiek het verhaal mee maken.

Vaak zoek ik de duistere kant van ons mensen als maker. Ik hou wel van gewaagd en brutaal theater met een rauw randje. In het beestachtige/chaotische komt uiteindelijk de schoonheid van de ziel naar boven.

Ik combineer theater graag met een of meerdere disciplines en vind het leuk om uit de standaard theaterzaal te komen en een locatievoorstelling te maken. Graag zie ik theater uit de zwarte doos en ben ik opzoek naar hoe we met andere vormen van kunst elkaar kunnen aanvullen.

Naast docerend theatermaker ben ik ook een makende speler. Mijn liefde voor theater is tijdens het spelen ontstaan en daar ligt het nog altijd. Zo wil ik het liefste een collectief oprichten met meerdere verschillende disciplines waar we samen maken en spelen.