Anthony Notebaert

Edwin de Klein

Genomineerde Jacques de Leeuw Prijs 2021

Nominatietekst opgesteld door de opleiding:

Je hebt van die mensen die op een jaloersmakende en onnavolgbare manier werken. Waar andere mensen lang en intensief moeten nadenken om tot een inspirerend en coherent idee te komen, schudden deze mensen de meest geniale plannen uit hun mouw. En strooien ermee alsof het pepernoten zijn. Allemaal kleine diamantjes waar anderen een moord voor zouden doen om die te kunnen bedenken.
Anthony is zo iemand. Het ene na het andere idee popt uit zijn brein op en maakt ons, de gewone mens, altijd maar meer nieuwsgierig naar de volgende stappen die gezet gaan worden.

Het zijn ideeën die altijd op precies het goede moment lijken te komen.
Het zijn ideeën die verleiden.
En daarbij is Anthony een verleider. Hij pakt mensen in, enthousiasmeert en inspireert mensen, die vervolgens staan te dringen om onderdeel te worden van zijn projecten. Vanuit een grote artistieke noodzaak verbindt hij deze mensen op een vanzelfsprekende manier.

Dat mensen voor hem willen werken en zich willen inzetten is nooit éénrichtingsverkeer. Want de overgave die hij vraagt van anderen, eist hij tot in het extreme van zichzelf. Hij is altijd overal voor in. Van theatertechniek tot beeldende kunst, van nieuwe makers tot het organiseren van studiereizen, diploma-uitreikingen en speellocaties. Als je het niet meer weet, of je nu student of docent bent, je kunt hem altijd bellen.

En met die inzet, die kwaliteit en dat doorzettingsvermogen, weet hij die kleine diamantjes uit te werken tot inspirerende, urgente voorstellingen die ertoe doen, die communiceren en inspireren vanuit een autonoom kunstenaarshart.

En hoewel we er allemaal bij waren, blijf je je toch afvragen hoe hij het gedaan heeft. Hoe hij het voor elkaar gekregen heeft. Want echt bij hem kun je niet komen en dat maakt de verleiding alleen nog maar groter.

Portretfilm Anthony

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.