Events

Events

Bij Fontys Academy of the Arts organiseren we uiteenlopende projecten en evenementen. Hierbij werken wij samen met studenten uit verschillende kunstenopleidingen. De combinatie van verschillende opleidingen in één project of evenement is wat zo typerend is voor Fontys Academy of the Arts.

Vaak zijn deze projecten en evenementen ook toegankelijk voor publiek. Ben je geïnteresseerd in één van onze opleidingen? Bijvoorbeeld omdat je een kunstenstudie overweegt. Kom dan eens kijken op één van onze evenementen!

Events Calendar

Bekijk hier alle onze geplande voorstellingen, exposities, lezingen en workshops op het gebied van dans, muziek, theater, circus en beeldende kunst.

Artistic Research Days

De Artistic Research Days zijn een initiatief van de vijf masteropleidingen van Fontys Academy of the Arts. De focus tijdens deze dagen ligt op artistiek onderzoek als fundamentele methodologie.

European Clarinet Congress

Van 6 tot en met 9 december 2023 vindt het European Clarinet Congress plaats in Tilburg. Er zullen verschillende workshops, lezingen en concerten worden gegeven over de moderne rol van de klarinet.

 • Pop College Tour 2023
  Sfeerafbeelding Fontys

  Rockacademie attends Pop College Tour once again! This time NORE will be on stage in 013 Tilburg.

  We want NORE


  Unconventional yet cuddly, the group of five surprises their audience with songs about downwards spirals, garden ornaments, and why Cupid should never be trusted.

  Life’s a whirlwind- and everybody should know it. With all the ups and downs, the moments of high and low energy- NORE makes you feel all the feels.

  On stage, you’ll get to know the energetic twentysomethings not only through their music but also through the fun they have while performing.

  Sfeerafbeelding Fontys

  About Pop College Tour

  A unique collaboration between 6 Dutch conservatories with a Pop department to give their selected bands the opportunity to present themselves live on stage throughout the Netherlands.

  The first edition in March 2022 was a big success, so continuation was immediately decided.

  The tour includes 6 shows and will visit the 6 Pop stages in Tilburg, Rotterdam, Enschede, Haarlem, Amsterdam and Utrecht during 1 week ( 20-26 march 2023)

  Every Conservatory selects 1 band/act to participate in the tour, so every show will present these 6 bands.

  Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

  After movie Pop Collge Tour 2022

 • Get Out 2023
 •   Merrily we roll along

  Vriendschap voor het leven. Bestaat dat echt?

  In Merrily We Roll Along onderzoeken de studenten Muziektheater de opkomst en ondergang van de vriendschap tussen Franklin, Charlie en Mary.

  In omgekeerde volgorde. We beginnen aan het eind, op het slagveld. Daarna gaan we steeds verder terug in de tijd. We eindigen bij een vrolijke eerste ontmoeting onder een wolkeloze hemel.

  Er wordt geproost, gefeest, teleurstellingen weggeslikt en opnieuw begonnen. Kortom, alle ups en downs van het leven komen voorbij.

  Merrily We Roll Along is een musical van Stephen Sondheim. Dat alleen al maakt het de moeite waard. Voeg daar het talent van de studenten aan toe en je hebt alle reden om deze bijzondere voorstelling te gaan zien.

  Wanneer
  Vrijdag 23 juni om 14:30 en 20:00 uur
  Zaterdag 24 juni om 14:30 en 20:00 uur

  Locatie
  Jan van Besouw
  Thomas van Diessenstraat 1
  5051 RJ Goirle

  Cast verdeling
  De 3e jaars muziektheater spelen de rollen en de 2e jaars muziektheater speelt in het ensemble én kleine bijrollen.

  Ensemble
  Anne Roos van Belkom - Britt Brouwers - Naima Bayo - Imme Debeij - Jur Arp - Juulke van Vroenhoven - Thijs Kokke - Froukje Simons - Daan Stuer - Tobi van den Brink - Julius de Vriend - Merel Withagen - Wouter Tibboel

  Creatives
  Regie: Paul van Ewijk
  Choreografie: Florian Boutonnier
  Muzikale leiding: Erik Vlasblom
  Repetitior: Carl van Kuijck
  Zang coaching: Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en Katrien Verheijden
  Regie assistent: Floor Bruggenwirth

  Orkest
  Reed 1: Monica Rollings Sanchez
  Reed 2: Rebeca Romero Demuynck
  Trombonist: Ana Aguilar Antón
  Hoorn: Marjolein Damen-Timmer
  Piano: Carl van Kuijck
  Bas: Hyemin Ju
  Drums: Stan van Rixtel

  Sfeerafbeelding Fontys

  Cast 1 Rolling

  Te zien op 23 juni om 14:30 uur en 24 juni om 20:00 uur
  Frank: Jannes Matthee
  Charlie: Mats van Klinken
  Joe: Jur Arp
  Mary: Iris Spies
  Gussie: Noa Groenen
  Beth: Larissa Boersma

  Cast 2 Merrily

  Te zien op 23 juni om 20:00 uur en 24 juni om 14:30 uur
  Frank : Ward van Klinken
  Charlie : Neel Hannes
  Joe : Julius de Vriend
  Mary : Floortje van den Akker
  Gussie : Esmee van Oostende
  Beth : Larissa Boersma

  Cast 1

  Jannes
  Jannes Matthee
  Mats
  Mats van Klinken
  Jur
  Jur Arp
  Iris
  Iris Spies
  Noa
  Noa Groenen
  Larissa
  Larissa Boersma

  Cast 2

  Ward
  Ward van Klinken
  Sfeerafbeelding Fontys
  Neel Hannes
  Julius
  Julius de Vriend
  Floortje
  Floortje van den Akker
  Esmee
  Esmee van Oostende
  Larissa
  Larissa Boersma

  Sfeerafbeelding Fontys
  Ensemble

  De foto's op deze pagina zijn genomen door Neel Hannes.

 •   Carte Blanche

  De derdejaars studenten van de Dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten presenteren met enthousiasme hun eindejaarsvoorstelling!

  Het avondprogramma is een inspirerende collage samengesteld door jonge, creatieve geesten die graag hun stempel willen drukken in het artistieke veld. Het omvat choreografieën gecreëerd door de studenten zelf en daarnaast stukken die in samenwerking met ervaren choreografen zijn gemaakt: een werk van Evelien Jansen en een dansfilm van Senna Amarnis.

  Dit is een geweldige kans om te zien waar de kunstenaars van de volgende generatie mee bezig zijn. Het publiek kan een avond verwachten waarin uiteenlopende thema's worden verkend. Hoe nemen we onze plek in de toekomstige wereld in? Wat is onze reactie op kwesties zoals grensoverschrijdend gedrag? Hoe verhouden we ons tot elkaar en tot onszelf?

  Laten we genieten van deze avonden vol dans, raak geïnspireerd en deel deze ervaring met ons! We hopen u binnenkort te zien.

  Data:
  6 juni 20.00 - De Nieuwe Vorst, Tilburg
  7 juni 19.30 - De Nieuwe Vorst, Tilburg
  9 juni 20.00 - Verkadefabriek, Den Bosch
  10 juni 20.00 - Natlab, Eindhoven

  Sfeerafbeelding Fontys

 •   STORM theaterfestival

  Aan het eind van elk studiejaar zijn de studenten van de opleiding Docent Theater van de Fontys Academy of the Arts op zijn best. Dan gonst het namelijk in de gangen van de academie namelijk van alle kanten! De studenten hebben het hele jaar met veel hartstocht zitten werken en tijdens het jaarlijks Storm Theaterfestival komt veel daarvan samen!

  Data: 12 t/m 16 juni
  Locaties: FHK en De Nieuwe Vorst Tilburg

  Sfeerafbeelding Fontys

 •   Our House

  Fontys Musicaltheater presenteert: Our House. De sensationele Madness musical die je meeneemt op een waanzinnige reis vol avontuur. Gespeeld door de tweede- en derdejaars studenten Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

  Ontrafel de kracht van persoonlijke keuzes en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring. Het verhaal volgt de jonge Joey Brouwer, die voor een cruciaal moment in zijn leven staat en moet beslissen welke richting hij op wil gaan. Our House moedigt ons aan om bewuste keuzes te maken die in lijn liggen met ons innerlijk kompas, zodat we het leven kunnen leiden dat we werkelijk willen. Laat je inspireren door dit betoverende verhaal en ontdek de kracht van keuzes. Met de onweerstaanbare muziek van de legendarische Britse band Madness is dit een musical die je niet mag missen.

  regisseur William Spaaij choreograaf Javan Hoen muzikale leiding Jack Breikers & Hans Avontuur regie assistent Chris van der Lee dance captain Fleur van der Hoeven
  Volg ook de Instagram-pagina van Our House en Fontys Musical & Muziektheater
  *FHK studenten en medewerkers mogen gratis naar de voorstelling. Hoe je een gratis ticket ontvangt lees je onder ‘FHK Announcements’ op de portal.

  Sfeerafbeelding Fontys