Samen de praktijk in | Talentpunt

Talentpunt HRM en Toegepaste Psychologie Fontys Hogeschool HRM en Psychologie biedt jou de mogelijkheid om samen te werken met onze enthousiaste en leergierige studenten. Ze worden opgeleid om onder andere praktijkonderzoeken uit te voeren, trainingen te ontwikkelen, en coachtrajecten te begeleiden. Daarnaast kunnen ze in samenwerking met jouw organisatie aan de slag met actuele thema’s zoals maatschappelijke impact, het beïnvloeden van gedrag, vitaliteit, en nog veel meer! Deze wisselwerking is een win-win situatie voor beide partijen.

Wie zijn wij?

Onze missie is om, samen met onze partners, studenten op te leiden tot professionals die om kunnen gaan met "future challenges".
twee dames die de samenwerking aangaan achter een laptop

Ondernemen en Samenwerken

Wij gaan graag de samenwerking met jou aan! Onze studenten kunnen kortlopende opdrachten uitvoeren op het gebied van HRM en Toegepaste Psychologie bij jouw organisatie. Onder begeleiding van docenten voeren onze studenten praktijkopdrachten uit in speciaal samengestelde praktijkklassen of in een van onze Sociale Innovatiecentra bij onze samenwerkingspartners.

Ga jij de samenwerking met ons aan?

Ondernemen en Samenwerken

Stage en afstuderen

Tijdens de stage in het derde leerjaar werken onze studenten naar het niveau toe van een beginnend beroepsuitoefenaar. Hierbij staat het leerproces van de student in de praktijk centraal. Al doende leren de studenten relaties te leggen tussen theorie en praktijk, feedback te ontvangen, bij te stellen en zo de eigen ontwikkeling vorm te geven.

Naast beroeps specifieke kennis, vaardigheden en attituden wordt er ook een beroep gedaan op de basisvaardigheden van de student, zoals het het samenwerken in een team, het creativiteit denken en het opstellen van een flexibele en kritische houding. Studenten leggen hun stage ervaringen en ontwikkeling vast aan de hand van een praktijkportfolio. Wil je meer informatie over welke criteria wij hanteren aan stage- en afstudeerplaatsen? Klik dan hier.

Vijf dames staan voor een muur. Dame links en dame rechts kijken lachend naar elkaar en de andere drie dames kijken lachend naar de camera.

Vier (internationale) studenten zitten naast elkaar op een trap. Twee studenten schudden elkaar lachend een hand en de andere twee kijken hoe ze elkaar de hand schudden.

International stream

In een wereld met toenemende vraagstukken vraagt het HR-werkveld expliciet om afgestudeerden met internationale en interculturele competenties. Daarom is de hbo-bacheloropleiding Human Resource Management gestart met een International HRM stream (IHRM).

Fontys International Stream

Ons alumninetwerk

Maak kennis met ons nieuwe alumninetwerk HRM en Toegepaste Psychologie, een netwerk voor alumni (oud-studenten van de opleidingen Toegepaste Psychologie, HRM, Personeel en Arbeid, AMA, en alle andere rechtsvoorgangers).

Aanmelden Alumninetwerk

Aanmelden alumninetwerk
Meld je aan voor het alumninetwerk HRM en Toegepaste Psychologie en blijf op de hoogte van de ins en outs op jouw vakgebied.

Aanmelden

Twee mannen schudden elkaar een hand in een drukke setting waar veel andere mensen aanwezig zijn voor het alumninetwerk

Trainingen en advies op maat


Fontys HRM en Toegepaste Psychologie biedt meerdere trainingen en cursussen aan voor de professional in het werkveld die zich wil specialiseren of wil doorgroeien, een carrière switch wil maken of een vervolgopleiding wil doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden? Klik hier.

Twee vrouwen staan voor een muur en kijken lachend naar de camera. Zij gaan de samenwerking aan om trainingen en cursussen te bieden

Wat levert het jouw bedrijf op?

Door samen te werken met onze studenten krijgt je de kans om jouw organisatie te verrijken met nieuwe kennis en inzichten op het gebied van gedragsverandering/psychologie en/of actuele HR thema's. Ons begeleidende docententeam beschikt over veel expertise en deskundigheid, waardoor wij adequaat in kunnen gaan op jouw wensen en behoeften. Door ons te helpen bij het opleiden van start bekwame Toegepaste Psychologen en/of HRM'ers, draag jij ook bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie professionals!

Locatie en Contact