Fontys Sociale Innovatiecentra

Fontys HRM en Toegepaste Psychologie wil midden in de samenleving staan. Daarom dagen wij de beroepspraktijk uit om de gedrevenheid en talenten van onze studenten en medewerkers te benutten. Wij zoeken voortdurend de samenwerking met bedrijven en instellingen om optimaal voeling met de praktijk te houden.

De professionele werkplaatsen van Fontys HRM en Toegepaste Psychologie zijn de Sociale Innovatiecentra (SIC). Deze zijn op locatie gesitueerd in ondernemingen en instellingen waarmee wij samenwerken. In deze authentieke omgevingen leren en werken professionals en studenten nauw samen, zodat alle partijen, de omgeving en de dienstverlening zich voortdurend blijven ontwikkelen.

Binnen dit innovatief onderwijsconcept staat praktijkgericht leren centraal. Onder begeleiding van een team docenten doen studenten reële werkervaring op. Zij werken aan opdrachten en maken kennis met (startend) ondernemerschap. De uitdagende leeromgeving zorgt ervoor dat zij als toekomstbestendige professionals een maatschappelijke bijdrage leveren. Opdrachten voor de Sociale Innovatiecentra variëren van het ontwikkelen en aanbieden van trainingen, coachingstrajecten (individueel) tot het ontwikkelen van interventies op basis van onderzoek. Maar ook workshops, lezingen of korte adviestrajecten behoren tot de mogelijkheden.

Vanuit Fontys HRM en Toegepaste Psychologie zijn momenteel vijf Sociale Innovatiecentra actief op het gebied van zorg en welzijn, arbeid, werkgeluk, vitaliteit en smart working. Dit jaar start een Fontysbrede professionele werkplaats voor studenten in het domein Mens en Maatschappij met een focus op ‘inclusiviteit in de samenleving’.

Video SIC

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Fontys Sociale Innovatiecentra

Bekijk hoe onze studenten impact maken binnen het bedrijfsleven.