Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Een leven lang bewegen

Ben jij die gedreven professional of werkgever die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van sport, welzijn en gezondheid? Fontys biedt een breed scala aan mogelijkheden voor professionals en werkgevers, van boeiende kennisevents tot praktijkgerichte projecten en van korte cursussen tot voltijd masters. Ontdek hoe wij jouw persoonlijke groei kunnen ondersteunen!
Welkom bij 'Fontys Sport en Bewegen voor professionals' waar we mensen uit het werkveld willen ondersteunen in hun voortdurende ontwikkeling. Of je nu al jaren werkzaam bent of net begint, of je in een kleine of een grote organisatie werkt, wij luisteren naar jouw behoeften en die van je werkgever. Of je nu op zoek bent naar verdieping, specifieke oplossingen op organisatieniveau of persoonlijke groei. Samen creëren we een leeromgeving die aansluit op jouw ontwikkeling, blijven we verbonden met elkaar en stimuleren we zo samen een leven lang leren én bewegen!

De voordelen van een leven lang leren én bewegen

  • Verbetert je fysieke en mentale gezondheid;
  • Vergroot je welzijn;
  • Verlegt je grenzen voor persoonlijke groei;
  • Behoudt je flexibiliteit en veerkracht;
  • Verrijkt je kwaliteit van leven.

Voor wie

Voor elke (sport) professional die zichzelf graag verder wilt ontwikkelen op het gebied van sport, welzijn en gezondheid. Wil jij beter worden in je vak of jezelf verbreden in een bepaald onderwerp of als organisatie aan de slag met een vraag? Dan ben je bij Fontys aan het juiste adres! Bij Fontys hebben we een uitgebreid aanbod voor professionals en werkgevers.

We luisteren daarin graag naar de behoeftes en wensen van jou en jouw organisatie. Zo hebben we naar aanleiding van een behoefteonderzoek een aantal kortdurende cursussen ontwikkeld waaraan je individueel of als groep kunt deelnemen. Wil je liever als organisatie stappen maken dan kan dat ook. Bijvoorbeeld in de vorm van een training of advies op maat, een incompany traject of wellicht is een 'living field' project iets voor jullie waarbij we onderzoek, onderwijs en het werkveld samenbrengen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de 'Workplace Vitality Hub' en 'Gezond Kindcentrum in Beweging' lees hier meer over bij projecten. Er zijn vele mogelijkheden en we denken graag met je mee!

Stel je vraag aan ons Leven Lang Ontwikkelen team, dat kan aan Dennis Arts of Margje Moonen-Vermelis.


Thema's

Met een leven lang bewegen en een leven lang ontwikkelen focussen we ons op de twee onderzoekslijnen van ons lectoraat Move to Be; Leren bewegen en beweegstimulering en Actieve en gezonde leefstijl.

Leren bewegen en beweegstimulering

Binnen het kennisthema leren bewegen en beweegstimulering van het lectoraat Move to Be staat het stimuleren van bewegen in en rondom de school centraal. Onze ambitie is om ALLE jongeren een gezonde, actieve start van hun leven te kunnen bieden.
We maken een onderscheid tussen twee onderzoekslijnen binnen Leren Bewegen:

> Lichamelijke opvoeding;
> Bewegen in en rondom school

Actieve en gezonde leefstijl

Binnen het kennisthema ‘actieve en gezonde leefstijl’ van het lectoraat staat het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl centraal. We richten ons binnen deze onderzoekslijn enerzijds op volwassenen die het moeilijk vinden om een actieve leefstijl te combineren met werk en zorg voor een gezin en anderzijds op individuele en ongebonden breedtesporters zoals hardlopers, fietsers en wandelaars die behoefte hebben aan begeleiding op maat om blessures te voorkomen en demotivatie te overwinnen. We kijken met name naar de rol die technologie hierbij kan spelen.

Projecten

Fontys Sport en Bewegen wil een wezenlijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Samen met studenten, alumni en werkveld werken we in een inspireren onderwijs- en onderzoeksomgeving aan vernieuwende en praktijkrelevante oplossingen om iedereen van jong tot oud verantwoord te laten bewegen. Om deze impact nog beter te realiseren brengen we onderzoek, innovatie en professionaliseringsactiviteiten dichter bij elkaar. Inspirerende voorbeelden hievan zijn de Workplace Vitality Hub, Gezond Kindcentrum in Beweging, DE STAP naar gezonder en De Beweegalliantie.

Gezond kindcentrum in beweging

Een programma voor kinderen op basisscholen en op kinderopvang waarbij een programma op maat wordt samengesteld omtrent bewegen en voeding.

masterclass fontys master healthy ageing

Masterclasses Healthy Ageing

De masterclasses zijn bedoeld voor professionals om kennis en vaardigheden op te doen om de gezondheid en vitaliteit te bevorderen, gericht op thema's zoals preventie, welzijn en actieve veroudering.

Workplace Vitality Hub

De Workplace Vitality Hub is een kennis- en innovatiecentrum dat gericht is op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit op de werkplek door middel van onderzoek, technologie en samenwerking.

Fontys partner van Beweegalliantie

De Beweegalliantie is een netwerk met een missie. Ze willen dat mensen méér gaan bewegen. Iedere dag. Overal.

DE STAP naar gezonder

DE STAP naar gezonder helpt je met het zetten van stappen naar een gezonder leven. Wil je meehelpen aan een gezonde omgeving om in te wonen en leven? Sluit je dan aan.


Aankomende events op het gebied van sport, onderwijs en gezondheid

We hechten veel waarde aan een goede relatie met het werkveld, onderzoekspartners, alumni en andere stakeholders. We willen kennis uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Dat doen we op allerlei manieren zowel offline als online. Een van de manieren om kennis te delen is door middel van het organiseren van evenementen. Zo organiseren we jaarlijks een werkveld symposium met als thema 'Een leven lang bewegen', bieden we circa 4x per jaar een masterclass aan en leveren we een bijdrage aan diverse externe evenementen zoals 'De dag van de Gezondheid', 'De STAP naar gezonder' en vele meer.

Wil je meer informatie of wil je op de hoogte blijven van evenementen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of laat het ons weten via sportenbewegen@fontys.nl.