Jolien Voorspools

Sfeerafbeelding Fontys

Binnen de Academie voor Danseducatie word je opgeleid als dansdocent, dansmaker en performer. Na deze opleiding te hebben volbracht, kan je terecht bij verschillende soorten werkvelden. Tijdens de opleiding krijg je les in verschillende soorten dansstijlen, maar ook wordt er didactiek aangehaald. Deze didactiek vond ik zeer interessant en ben ervan overtuigd dat dit een grote meerwaarde biedt in mijn verdere loopbaan als docent.

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik gespecialiseerd in het docentschap en heb ik onderzoek gedaan over verschillende vormen van feedback geven. Ik vind het belangrijk dat ik mijn leerlingen voldoende voed en hen daardoor als danser laat groeien. Daarnaast  ben ik een enthousiaste en leergierige docent die de juiste danstechniek aanhalen belangrijk vindt. Alsook vind ik het essentieel dat tijdens mijn lessen mijn leerlingen zich gehoord en gezien voelen, kunnen genieten van dans zonder vooroordelen en het beste van zichzelf kunnen  geven.

In de toekomst zal ik vooral les geven in klassieke en moderne/hedendaagse dans in dansscholen en academies in BelgiĆ«.  Ik kijk er naar uit om mijn passie voor dans over te brengen en het uiterste uit mijn leerlingen te halen!