Netwerken

Aansluiting, Oriëntatie & Matching

Netwerk mbo

Vanuit Fontys werken we op diverse manieren samen met partners in het mbo aan een soepele doorstroom van mbo naar hbo. Met een viertal mbo-instellingen heeft Fontys een convenant afgesloten gericht op intensieve samenwerking en een hechte relatie op meerdere vlakken. Daarnaast zijn we onderdeel van een netwerk van mbo-instellingen en hbo-instellingen in de hele Fontys regio. In dit netwerk staat kennisdeling en informatie-uitwisseling centraal met betrekking tot succesvolle doorstroom.

Doorstroom-events
Om op alle niveaus blijvende aandacht te vragen voor duurzame samenwerking met het mbo en het thema aansluiting, worden er in de regio’s Tilburg, Eindhoven en Limburg doorstroom-events georganiseerd. Deze events zijn mede ingegeven door de uitdagingen waarvoor het beroepsonderwijs de komende jaren staat en de gezamenlijke ambities die hier een antwoord op kunnen geven.

Onderwijsontwikkeling

Netwerk didactiek en blended learning

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maak gebruik van de kennis en ervaring van collega onderwijskundigen. Elk jaar organiseren we tussen oktober en april vijf bijeenkomsten en één conferentie. Momenteel is er uitwisseling via MS Teams. Zo bouwen we samen aan het netwerk ‘Didactiek en Blended learning’. Het netwerk bestaat uit ruim 100 collega’s waarbij alle instituten vertegenwoordigd zijn.

Netwerk Bildung

Wil je weten hoe je Bildung in het onderwijs kunt integreren? Wil je ervaringen delen of juist inspiratie opdoen? Meld je dan aan!

contact brechje schouten

Netwerk toetsing

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maak gebruik van de kennis en ervaring van collega onderwijskundigen. Elk jaar organiseren we twee bijeenkomsten. Zo bouwen we samen aan het netwerk ‘Toetsing’. Het netwerk bestaat uit ruim 100 collega’s waarbij alle instituten vertegenwoordigd zijn.
Mocht jullie toetsdeskundige nog niet aangesloten zijn bij het 'Fontys Netwerk Toetsing' en daardoor geen toegang hebben tot de betreffende MS teams omgeving, dan kan deze collega toegang krijgen tot deze omgeving via onderstaande link 'ms teams Fontys netwerk toetsing' of met deze teamcode: yzninhm.