Studiesucces

Hoe werkt Fontys aan studiesucces? Experts van drie diensten – Studentenvoorzieningen, Onderwijs en Onderzoek, en Marketing en Communicatie – verzamelen kwantitatieve en kwalitatieve informatie en vertalen deze vervolgens naar instrumenten, methodieken en interventies die overal binnen Fontys ingezet worden om het studiesucces van studenten te vergroten.

Talentgericht

Bij Fontys kunnen studenten hun talenten optimaal ontwikkelen. Studiesucces maakt onderdeel uit van Talentgericht, één van de drie thema's uit Fontys for Society. Op Fontys Hub vind je nieuws over de thema's van Fontys for Society en de bijbehorende initiatieven, netwerken en het professionaliseringsaanbod. Laat je inspireren door de mooie verhalen van collega's over hoe zij zich iedere werkdag inzetten voor het studiesucces van onze studenten.

Meer lezen over alle ontwikkelingen op Fontys Hub

Uitgelicht! Boek: 'Samen het verschil maken'

Wat zijn we trots! Vanaf de start van het programma in 2017 hebben we samen het begrip studiesucces op de kaart gezet. Door het ontwikkelen van projecten, experimenten, inzichten, netwerken, instrumenten, onderzoek, kennisdeling en consultancy. Door samen te lobbyen, samenwerkingen op te zoeken, te verbinden, te enthousiasmeren, te analyseren, te delen en te leren. En we zijn nog lang niet klaar. We gaan verder! Maar niet voor we even stilstaan bij de ‘lessons learned’, die we hebben gebundeld in dit boek.

Bekijk het boekje hier

Handvatten voor de studentcoach

Welke rol je ook hebt, docent, studentcoach of coördinator; in alle gevallen zijn studentenwelzijn, toegankelijkheid en inclusie de centrale thema's in jouw dagelijkse werk.

Ga naar pagina Studentcoaching

Ontwikkel jezelf

Binnen Fontys zijn er verschillende mogelijkheden om je te professionaliseren, zoals workshops, cursussen en trainingen.

Netwerken

In de netwerken worden bijeenkomsten georganiseerd en informatie gedeeld. Word lid van een netwerk zodat je niets hoeft te missen!

Studiesucces op Fontysnieuws