Master Healthy Ageing

Druk jouw stempel op een gezonder Nederland. Jij kan jouw stempel gaan drukken op die transitie. Jij hebt ideeën over hoe we Nederland gezonder kunnen maken. Wij helpen jou bij het uitwerken en onderbouwen ervan en deze ideeën écht in de praktijk te brengen. Je doet kennis en vaardigheden op en leert om multidisciplinair en evidence-based te innoveren en te veranderen. We combineren jouw drijfveren met onze expertise en ons netwerk. We maken het persoonlijk.

De Nederlandse samenleving vraagt om een transitie naar gezondheid. Niet zorg en ziekte, maar gezondheid en gedrag zouden centraal moeten staan. We moeten meer dan nu inzetten op een manier die de gezondheid bevordert en die tot grotere gezondheidswinst leidt.

Waarom de Master Healthy Ageing?

  • Leer om jouw stempel te drukken op een gezonder Nederland;
  • Praktijkgericht en evidence-based aan de slag met uitdagende gezondheidsvraagstukken;
  • Kleinschalige opleiding met een persoonlijke sfeer;
  • Word Master of Science en geef je carrière een vliegende start.

Ons aanbod

Master Healthy Ageing Professional (voltijd)

In de voltijd variant focus je op doorstuderen na je bachelor. Je zoekt extra verdieping op jouw huidige kennis en studeert door vanuit jouw eigen ambitie.

Ga naar de master informatie voor voltijd studeren

Master Healthy Ageing Professional (deeltijd)

In de deeltijd variant studeer je naast je baan. Het doel van deze opleiding is zelfontplooiing en professionele ontwikkeling naast jouw huidige werk.

Ga naar de master informatie voor deeltijd studeren

Placeholder for Fontys video
Marit maakt impact
Marit, alumna van de master Healthy Ageing, vertelt in de video over de impact die zij maakt op de maatschappij in de rol van zorginnovatie coach bij Oktober.

Fontys for Society | Workplace Vitality Hub

Ons leven is de afgelopen decennia sneller veranderd dan ooit. Nieuwe technologieën hebben daarbij een grote rol gespeeld. Met veelal een nadelige impact op onze vitaliteit in ons werken: we worden fysiek steeds inactiever en zijn vaker onderhevig aan stress. Maar deze (digitale) technologieën kunnen we ook gebruiken om op een slimme, gepersonaliseerde manier een vitale leefstijl in ons werken en onze werkomgeving te ondersteunen!

Om een positief keerpunt te bewerkstelligen in de vitaliteit van de werkende mens hebben founding partners Fontys, Imec, TNO, TU/e, HTCE en Twice de Workplace Vitality Hub opgericht. De hub is gevestigd in het gebouw (smart office) High Tech Campus 85. Hier combineren de oprichters hun uitgebreide kennis en ervaring om - samen met partners uit het bedrijfsleven - tot concrete, innovatieve en doeltreffende oplossingen te komen voor een vitale werkomgeving.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Open avond Master Healthy Ageing Professional | Eindhoven
28 feb 2024 18:00 - 21:00
Programma
Inloop en mogelijkheid tot het stellen van vragen: 18.00-19.00u.
Presentatie: 19.00-20.00u
Mogelijkheid tot het stellen van vragen: 20.00-20.30u.
Open avond Master Healthy Ageing Professional | Eindhoven
28 feb 2024 18:00 - 21:00
Programma
nog 8 plaatsen
Inloop (mogelijkheid tot het stellen van vragen): 18.00-19.00u.
Presentatie: 19.00-20.00u
Mogelijkheid tot het stellen van overige vragen: 20.00-20.30u.
Eenzaamheid, ook jouw zorg? | Eindhoven
13 mrt 2024 14:00 - 17:30
Programma
Sfeerafbeelding Fontys

Graag nodigen we je uit voor de bijeenkomst van de Coalitie Aanpak Eenzaamheid Eindhoven, op 13 maart 2024. De netwerkbijeenkomst is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het thema eenzaamheid, als ervaringsdeskundige of vanuit (vrijwilligers)werk.

In juni 2022 hebben verschillende organisaties hun handtekening gezet onder het manifest voor een gezamenlijke aanpak van eenzaamheid in Eindhoven. Daaruit is een coalitie ontstaan, waaraan ook het Fontys Centre of Expertise Health deelneemt. De coalitie gaat verder bouwen aan een aanpak. Hoog tijd om daarop door te pakken. Doe je mee?

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst nemen we eerst het huidige activiteitenaanbod onder de loep. Wat gebeurt er al op het gebied van eenzaamheid in Eindhoven? Waar zien we nog gaten en mogelijkheden? Bereiken we iedereen? Wie wel en wie niet?

Dan is het tijd voor actie: we maken de overstap van denken naar doen. Wat is er nodig in de stad om eenzaamheid effectief aan te pakken? We hangen hier concrete acties aan. Daarvoor kun jij je opgeven, als je wensen en tijd het toelaten.

Programma

- Welkom
- Inleiding Eric Schoenmakers (expert eenzaamheid en senior-onderzoeker bij Fontys Hogeschool) gaat in gesprek met twee ervaringsdeskundigen. Eric zorgt voor een onderbouwing en plaatst de ervaringen in een kenniscontext.

- Workshop In groepen uiteen om na te denken over speerpunten in de aanpak van eenzaamheid. - Terugkoppeling workshop

- Hoe houd je het thema eenzaamheid levend in je organisatie, ook na vandaag? Hoe gaan we (samen) verder?

- Afsluiting en borrel

Datum en tijd

Woensdag 13 maart 2024, van 14.00 uur tot 17.30 uur.

Locatie

Emmaüskerk, Jan van der Wegestraat 2 in Eindhoven.

Meld je aan!

Denk, praat en doe met ons mee. Je bent van harte welkom om één of twee introducees mee te nemen. Meld je even aan, dan zorgen wij dat er voldoende koffie klaarstaatDe kernpartners van de Coalitie Aanpak Eenzaamheid Eindhoven kijken ernaar uit om je te ontmoeten op woensdag 13 maart!

Met vriendelijke groet,
Senna Bouteba

Mede namens
Berdien Verhagen, Gemeente Eindhoven
Judith van de Belt, Maatje 040
Vincent Anker, De Bibliotheek Eindhoven
Eric Schoenmakers, Fontys Hogeschool | Centre of Expertise Health

Sfeerafbeelding Fontys
Om écht verschil te maken bij het aanpakken van uitdagingen in zorg en gezondheid, is samenwerken onmisbaar. Samen leren en innoveren om iedereen een eerlijke kans te geven op een gezond leven: daar ligt de missie van het Centre of Expertise Health. We hebben hiervoor ook jouw expertise, kennis en ervaring nodig. Doe, denk en discussieer daarom mee!

Online voorlichting
4, 5, 6 juni, 2024
Programma

Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.

Online voorlichting
4, 5, 6 juni, 2024
Programma

Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.