Master Healthy Ageing

Druk jouw stempel op een gezonder Nederland. Jij kan jouw stempel gaan drukken op die transitie. Jij hebt ideeën over hoe we Nederland gezonder kunnen maken. Wij helpen jou bij het uitwerken en onderbouwen ervan en deze ideeën écht in de praktijk te brengen. Je doet kennis en vaardigheden op en leert om multidisciplinair en evidence-based te innoveren en te veranderen. We combineren jouw drijfveren met onze expertise en ons netwerk. We maken het persoonlijk.

De Nederlandse samenleving vraagt om een transitie naar gezondheid. Niet zorg en ziekte, maar gezondheid en gedrag zouden centraal moeten staan. We moeten meer dan nu inzetten op een manier die de gezondheid bevordert en die tot grotere gezondheidswinst leidt.

Waarom de Master Healthy Ageing?

  • Leer om jouw stempel te drukken op een gezonder Nederland;
  • Praktijkgericht en evidence-based aan de slag met uitdagende gezondheidsvraagstukken;
  • Kleinschalige opleiding met een persoonlijke sfeer;
  • Word Master of Science en geef je carrière een vliegende start.

Ons aanbod

Master Healthy Ageing Professional (voltijd)

In de voltijd variant focus je op doorstuderen na je bachelor. Je zoekt extra verdieping op jouw huidige kennis en studeert door vanuit jouw eigen ambitie.

Ga naar de master informatie voor voltijd studeren

Master Healthy Ageing Professional (deeltijd)

In de deeltijd variant studeer je naast je baan. Het doel van deze opleiding is zelfontplooiing en professionele ontwikkeling naast jouw huidige werk.

Ga naar de master informatie voor deeltijd studeren

Kortlopend onderwijs in relatie met de master Healthy Ageing

Twee modules van de master Healthy Ageing zijn ook los te volgen. Wil je hierover meer informatie, stuur dan een e-mail naar masterhealthyageing@fontys.nl. Heb je interesse in de cursus, klik dan op de afbeelding dan ga je direct naar de cursuspagina.

Ben je geinteresseerd in het volgen van de hele master maar heb je nog twijfels? Volg dan 1 van de 2 modules.

Wil je aan de slag met verandermanagement dan kun je ook aansluiten bij deze module.

Wil jij vitaliteitsbeleid duurzaam inzetten en echt impact maken? Dan is deze 5 daagse cursus echt iets voor jou!


Impact maken

Placeholder for Fontys video
Marit maakt impact
Marit, alumna van de master Healthy Ageing, vertelt in de video over de impact die zij maakt op de maatschappij in de rol van zorginnovatie coach bij Oktober.

Fontys for Society | Workplace Vitality Hub

Ons leven is de afgelopen decennia sneller veranderd dan ooit. Nieuwe technologieën hebben daarbij een grote rol gespeeld. Met veelal een nadelige impact op onze vitaliteit in ons werken: we worden fysiek steeds inactiever en zijn vaker onderhevig aan stress. Maar deze (digitale) technologieën kunnen we ook gebruiken om op een slimme, gepersonaliseerde manier een vitale leefstijl in ons werken en onze werkomgeving te ondersteunen!

Om een positief keerpunt te bewerkstelligen in de vitaliteit van de werkende mens hebben founding partners Fontys, Imec, TNO, TU/e, HTCE en Twice de Workplace Vitality Hub opgericht. De hub is gevestigd in het gebouw (smart office) High Tech Campus 85. Hier combineren de oprichters hun uitgebreide kennis en ervaring om - samen met partners uit het bedrijfsleven - tot concrete, innovatieve en doeltreffende oplossingen te komen voor een vitale werkomgeving.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Events

Meerdere keren per jaar organiseren we vanuit onze master Healthy Ageing diverse events zoals de inspirerende masterclasses. Deze masterclasses zijn vrij toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij het thema of het gewoon interessant vindt. Elke masterclass omvat doorgaans een boeiend praktijkverhaal en een stukje onderzoek. Eerdere thema's waren onder andere 'de kracht van groen', 'vitaliteit in de baas haar tijd', 'ouderen en alcohol', 'eenzaamheid' en 'slaap'. We delen graag deze kennis met jullie en hopen zo bij te dragen aan een gezonder Nederland.

Ook andere masterclasses en events zoals open dagen, voorlichtingen of openbare college's die raakvlakken hebben met het thema kun je in onderstaande kalender terugvinden. Indien je hieronder niets ziet staan, kom dan op een later moment nog eens terug.

Online voorlichting Master Healthy Ageing voltijd 19 juni 2024 | Online
19 jun 2024 19:00 - 20:00
Programma

Je hebt interesse in de master Healthy Ageing maar tegelijkertijd heb je nog een aantal vragen en wil je graag even sparren met een docent of een student. Dan is de online voorlichting een goede activiteit om bij aan te sluiten.

We beginnen met een korte interactieve presentatie door docent Kenny Janssen en aansluitend is er voldoende tijd om al je vragen te stellen, aan Kenny maar ook aan een student van de opleiding.

Vragen als 'Wat kun je verwachten van deze master?', 'Wat kan ik straks met dit diploma op zak?' of 'Is het goed te combineren met werk en een gezin?' Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag zodat je een goed beeld krijgt van deze master.

Heb je interesse? Meld je aan voor de Informatieavond en dan zien we je graag op woensdag 19 juni 2024. Deze online voorlichting is geschikt voor zowel de deeltijd- als de voltijd variant van deze studie.

Online voorlichting Master Healthy Ageing deeltijd 19 juni 2024 | Online
19 jun 2024 19:00 - 20:00
Programma

Je hebt interesse in de master Healthy Ageing maar tegelijkertijd heb je nog een aantal vragen en wil je graag even sparren met een docent of een student. Dan is de online voorlichting een goede activiteit om bij aan te sluiten.

We beginnen met een korte interactieve presentatie door docent Kenny Janssen en aansluitend is er voldoende tijd om al je vragen te stellen, aan Kenny maar ook aan een student van de opleiding.

Vragen als 'Wat kun je verwachten van deze master?', 'Wat kan ik straks met dit diploma op zak?' of 'Is het goed te combineren met werk en een gezin?' Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag zodat je een goed beeld krijgt van deze master.

Heb je interesse? Meld je aan voor de Informatieavond en dan zien we je graag op woensdag 19 juni 2024. Deze online voorlichting is geschikt voor zowel de deeltijd- als de voltijd variant van deze studie.

Nascholing Onbekende stralingsbronnen | Eindhoven
02 jul 2024 12:30 - 17:00
Programma

Deze nascholingsmiddag heeft als doel de kennis bij toezichthoudend medewerkers stralingsbescherming en coördinerend deskundigen op te frissen, te actualiseren en te verbeteren. Deze nascholingsmiddag richt zich vooral op toezichthoudend medewerkers stralingsbescherming en deskundigen stralingsbescherming, maar is ook voor andere toezichthoudend deskundigen interessant.

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming kent aan deze nascholingsmiddag 5 registratiepunten toe voor geregistreerd stralingsbeschermingsdeskundigen (in aanvraag).

Symposium Tech, Innovation and Design in Health / 04 - 07 - 2024 | Eindhoven
04 jul 2024 12:30 - 16:30
Programma
Sfeerafbeelding Fontys

Fontys Centre of Expertise Health, Fontys Mens en Gezondheid & Fontys Paramedisch organiseren op donderdag 4 juli a.s. van 12.30 tot 16.30 uur het Symposium Tech, Innovation and Design in Health. 

Tijdens dit symposium presenteren studenten van diverse opleidingsprogramma's hun eindproduct dat met oog voor technologie, innovatie en design in health is ontwikkeld. Het is een mooie gelegenheid om de studenten te zien presenteren, andere partners uit de zorg te ontmoeten en inspiratie op te doen. #Fontys #SymposiumTIDH #forsociety


Programma:
12.30 - 13.00 uur | Ontvangst / inloop gasten

13.00 - 13.15 uur | Welkomstwoord

13.15 - 14.00 uur | Presentatieronde 1

14.00 - 14.30 uur | Gastspreker

14.30 - 15.15 uur | Presentatieronde 2

15.15 - 15.30 uur | Plenaire afronding

15.30 - 16.30 uur | Netwerkgelegenheid en borrel

Online lunchseminar netwerk Age & Ageing: TOPICS | Online
24 jun 2024 12:00 - 13:00
Programma
Sfeerafbeelding Fontys

Neem deel aan de het eerste online lunchseminar van het netwerk Age & Ageing, op maandag 24 juni. We bespreken TOPICS: een kansrijke samen-zorg-tool voor ouderen met complexe zorgbehoeften.

Ouderen bespreken niet altijd hun eigen ervaringen en kennis over hun chronische aandoeningen in een gesprek met zorgverleners. Maar hoe kunnen we het perspectief en wensen van ouderen met complexe zorgbehoeften beter begrijpen? The Older Persons and Informal Caregivers Survey (TOPICS) biedt een oplossing aan. We geven een achtergrond over TOPICS Samen Beslis tool en mogelijkheden voor gebruik in de eerste lijn. We tonen ook aan hoe de tool kan worden gebruikt om de levenskwaliteit van mantelzorgers te verbeteren.

Fontys docent-onderzoeker Jenny Verheggen-Lutomski en Fontysstudent Job Groot verzorgen de inhoud van het online lunchseminar. Het seminar wordt geleid door senior-onderzoeker Eric Schoenmakers. Aanmelden is niet nodig, je kunt op 24 juni om 12.00 uur rechtstreeks deelnemen via onderstaande link.

Netwerk Age & Ageing

Wil je mee denken, delen en praten over de onderwerpen Age & Ageing in het Fontysonderwijs? Word dan lid van de MS Teams-community van het netwerk. We zijn voornemens om in de toekomst vaker online lunchseminars te organiseren. Hou daarvoor www.fontys.nl/healthevents in de gaten.

Het netwerk Age & Ageing is onderdeel van het Centre of Expertise Health. Om écht verschil te maken bij het aanpakken van uitdagingen in gezondheid, is samenwerken onmisbaar. Samen leren en innoveren om iedereen een eerlijke kans te geven op een gezond leven: daar ligt de missie van het Centre of Expertise Health. We hebben hiervoor ook jouw expertise, kennis en ervaring nodig. Doe, denk en discussieer daarom mee!