Sjoerd Rievers

Sjoerd Rievers
Studie:
Software Engineering & Business Informatics
Onderneming: ItemHerald

Het ruilen van virtuele (game) items is niet gemakkelijk. De prijzen van items zijn vaak incorrect en op internet wordt veel opgelicht. Dit is een probleem voor miljoenen handelaren in virtuele items. ItemHerald is een digitale markt(plaats) voor virtuele items waarbij de veiligheid van de koper en verkoper voorop staat.

Sjoerd kwam op dit idee door vrienden die veel problemen ondervonden wanneer zij hun dure virtuele items wilden verkopen. Dat moest gemakkelijker en veiliger kunnen!

“Door de ontmoeting met de screeningscommissie en coaches van Studentondernemersregeling heb ik
nog meer zelfvertrouwen gekregen om mijn business vol enthousiasme te lanceren.”

Bij ItemHerald wordt de veiligheid van de koper en verkoper gegarandeerd door middel van een algoritme. Dit algoritme zorgt ervoor dat het kopen en verkopen van virtuele items soepel verloopt, voor zowel de koper als de verkoper. In het kort:

1)      De verkoper hoeft pas iets te versturen wanneer ItemHerald het bedrag van de koper heeft ontvangen.
2)      Zodra de verkoper aan zijn verplichtingen heeft voldaan wordt het bedrag vrijgegeven.

Op het moment van schrijven heeft Sjoerd een aanzienlijke lijst van contacten en potentiële klanten opgebouwd. Dit gaat de lancering van het platform een enorme boost geven. Dit doet Sjoerd niet alleen. Hij heeft (inter)nationale contacten die hem helpen dit platform op te starten.

In de toekomst wil Sjoerd zijn bedrijf laten uitgroeien tot dé marktplaats voor virtuele (game) items en tools gaan ontwikkelen voor spelmakers om virtuele items van waarde toe te voegen aan hun spellen.

“Door de Studentondernemersregeling van Fontys heb ik tijd, contacten en kennis gekregen om mijn
business te laten groeien, en heb ik de mogelijkheid om er steeds meer mijn werk van te maken.”