Carola Cortenbach

Carola Cortenbach
Studie: HRM
Onderneming: Carola Music

Carola is werkzaam als singer-songwriter en wist al op jonge leeftijd dat ze geboren was om muziek te maken en te entertainen. Haar muzikale avontuur begon in kinderkoren, dansgroepen en schoolbandjes en breidde zich later uit tot optredens in uitverkochte zalen in verschillende muziekstijlen van rock tot muziektheater.

In 2017 ontdekte zij de Hard Dance Scene als bezoeker op festivals zoals Defqon1 en Decibel en ontstond een brandende nieuwsgierigheid naar het werken met DJ’s en producers.

Toen Carola in 2018 de kans kreeg om met een grote naam in de Hard Dance Scene samen te werken, greep ze die met beide handen aan. Ze schreef zich in bij de KVK onder de naam Carola Music, investeerde in studioapparatuur en startte haar carrière als professioneel singer-songwriter direct met drie song releases.

In 2021, miljoenen luisteraars, grootschalige optredens in zalen zoals AFAS Live en nummer één posities verder, is Carola Music een groeiende en breed inzetbare onderneming geworden die zich focust op muziekproducers in onder andere EDM, House, Trance, Pop, Hardstyle en Drum & Bass binnen verschillende Europese landen en Amerika.  

Carola Music houdt zich bezig met het schrijven van liedteksten, toplines en akkoordenschema’s die professioneel in een studio worden opgenomen en daarna worden aangeleverd. Hierbij staan de wensen van de klant voorop en deze worden gewaarborgd m.b.v. frequent overleg, sparringsessies en ruimte voor eventuele aanpassingen/toevoegingen achteraf. Op deze manier kan Carola Music een product/dienst op maat garanderen die de klant niet belemmert in zijn of haar artistieke vrijheid.

Naast de bovengenoemde werkzaamheden, houdt Carola Music zich ook bezig met het begeleiden van een eigen vocalistenteam en het verzorgen van liveoptredens (akoestisch of met een voltallige liveband).

Met begeleiding van de Studentenondernemersregeling en het CVO hoopt Carola de producten/diensten van haar bedrijf nog verder uit te kunnen breiden met onder andere: zanglessen, zanglesbundels, vocal sample packs, vocal mixing, merchandise en solo releases.

Carola Music streeft ernaar om muziek te creëren die zowel klanten als luisteraars inspireert, motiveert en boeit tot lang na de laatste noot.

 "Deel uitmaken van de Studentenondernemersregeling is absoluut een privilege. Studentondernemers worden op deze manier ondersteund in het opbouwen van een succesvol bedrijf d.m.v. goede begeleiding, interessante netwerkcontacten en een juiste balans tussen studeren en ondernemen."