Sprint naar content
Project

These shoes are made for walking

Het ontwikkelen van een nieuw curriculum orthopedische schoentechniek en werken aan een opstart van schoentechnologische werkplaatsen in Zuidoost-Azië.

Wat houdt het project in?

Zo’n twee miljoen mensen in Zuidoost-​Azië hebben te maken met voet- en loopproblemen. Om hier wat aan te doen, hebben de Leprastichting en het Lilianefonds gezamenlijk het project These shoes are made for walking opgezet, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

In dit project staat de ontwikkeling van een nieuw curriculum orthopedische schoentechniek voor de regio zuidoost Azië centraal. Daarnaast worden in dit project schoentechnische orthopedische werkplaatsen in (onder andere) revalidatiecentra opgestart. Jongeren uit verschillende Aziatische landen volgen een nieuw -internationaal erkend- opleidingsprogramma schoentechnologie in Hanoi, Vietnam. Ze worden opgeleid tot orthopedisch schoenmakers. Door samen te werken met bestaande orthopedische en revalidatiecentra in Vietnam, Indonesië, Myanmar, Laos en Cambodja wordt er een begin gemaakt aan een netwerk van werkplaatsen in Zuidoost-Azië.

Het doel van dit project is om orthopedische middelen beschikbaar te stellen voor mensen die deze nodig hebben om goed te kunnen lopen. Voorbeelden hiervan zijn kinderen met spasticiteit, klompvoeten of polio en mensen met ziektes die de voeten aantasten, zoals lepra en diabetes.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Studiereis naar Vietnam - Studenten Fontys Paramedisch (2015)

Kennisteam

Foto van persoon

F.C. (Fred) Holtkamp

Docent-onderzoeker Empowering people with technology

Partners

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys


Publicaties

  • Holtkamp F.C., Dehing A., Nguyen Hai Thanh,. Wouters E.J.M. (2016) The development of a cat-II level Pedorthics training facility in south east Asia, A collaboration project between the Netherlands and Vietnam. Foot & Shoe.
  • Holtkamp F., These Shoes are ‘NOW’ made for walking”, the Graduation of the first orthopaedic shoemakers in South East Asia. Orthopedische schoentechniek, 2017.

    Contact

    Foto van persoon

    F.C. (Fred) Holtkamp

    Docent-onderzoeker Empowering people with technology