Sprint naar content

Elektrotechniek

 • 4 jaar
 • Nederlands
 • Hbo-bachelor
 • Voltijd
Eindhoven

Agenda

 • Open dagen
 • Meeloopdagen
 • En meer...

Ben je nieuwsgierig naar hoe een product of apparaat precies werkt? Zou je zelf vernieuwende producten willen bedenken en maken? Heb je een passie voor techniek en ben je goed in het bedenken van dingen? Stap dan in de wereld van Elektrotechniek en lever jouw bijdrage aan het ontwerpteam van de toekomst.

Over de opleiding Elektrotechniek

Je wordt opgeleid tot ontwerper in elektrotechniek. Als elektrotechnisch ingenieur lever je een bijdrage aan een gemakkelijker en aangenamer leven. Op vele vlakken; sport, muziek, telecommunicatie, industrie, gezondheidszorg, energie of verkeersveiligheid. Kies een richting die bij jou past. Door veel persoonlijke begeleiding en praktijkopdrachten, sta jij na 4 jaar aan het begin van een succesvolle carrière. 

De voltijd opleiding wordt ook in het Engels aangeboden.

This programme is also being offered in English. Interested in the English programme?

Wanneer je werk en studie wilt combineren, kun je ervoor kiezen om de opleiding in deeltijd te volgen. Lees meer over de deeltijdopleiding Elektrotechniek:

Waarom de opleiding Elektrotechniek?

 • Projecten en opdrachten voor bedrijven.
 • Je keuze uit 3 thema’s: Gezondheid, Duurzaamheid of Beeld & Geluid. Draadloze verbindingen worden bij alle thema's volop ingezet.
 • Extra: 2 excellent programma’s (proud en hbo-top) voor studenten die binnen 1 jaar hun propedeuse halen.
 • Een gloednieuw en modern gebouw op het terrein van de TU/e in Eindhoven.
 • Veel samenwerking met bedrijven in de Brainportregio.

 

Wat ga je leren?

Elektrotechniek zie je terug in veel facetten in ons dagelijks leven. Dankzij elektrotechniek is er betere ziekenhuiszorg, kunnen drones vliegen en is communicatie via smartphones mogelijk. In een snel veranderende maatschappij heb jij een toonaangevende rol in de ontwikkeling van nieuwe technologieën. We begeleiden je om je op te leiden tot succesvol elektrotechnisch ingenieur. 

 • Goede mix tussen theorie (kennis) en praktijk.
 • Bedrijfsopdrachten en projecten.
 • Veel praktische vaardigheden: je leert onder meer ontwerpen, samenwerken, timemanagement en creatief denken.
 • Vakken zoals: analoge en digitale elektronica, software design, embedded systems, wiskunde en communicatie.
 

Elektrotechniek

De opleiding waarin je producten bedenkt, ontwerpt, maakt en test.
 

Hoe ziet je week eruit?

Studeren is hard werken maar ook leuk!  

 • Het ene moment zit je in de klas.
 • Het volgende moment maak je een drone, ontdek je de mogelijkheden van Artificial Intelligence of ben je bezig met high tech systems voor een smart and sustainable society.
 • Of voer je opdrachten uit voor bedrijven op het gebied voor elektrisch rijden of home automation.
 • Onder begeleiding van docenten.
Sfeerafbeelding Fontys
 
 

Studie in cijfers

 
 
 
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Tevredenheid
 
3,4 gemiddeld, 126 respondenten
3,8 gemiddeld, 1096 respondenten
Aantal eerstejaars
 
84
55
Door naar het tweede jaar
 
67%
65%
Diploma gehaald
 
Deze opleiding 40%
36%
 
HBO-bachelor of hoger 44%
41%
Doorstuderen
 
20%
18%
Arbeidsmarkt
 
-
werk op niveau
96%
werkloos
3%
van de werkende afgestudeerden
Bron: Studie in Cijfers Laatst bijgewerkt op 05-07-2023
sk123-logo-full
 

Toelatingseisen

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid met na, nlt of O&O
 • Natuur & Techniek
 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij met na
 • Natuur & Gezondheid met na, nlt of O&O
 • Natuur & Techniek
 • Met een mbo-diploma (niveau 4) word je toegelaten tot deze hbo-opleiding.

Eén vak niet in jouw pakket? 
Heb je een havo- of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog te worden toegelaten bij de opleiding van jouw keuze door het behalen van een toelatingstoets.

Niet de juiste vooropleiding?  
Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma en ben je:
- 21 jaar of ouder op het moment dat de Fontys-opleiding tussentijds start (dat wil zeggen dat de opleiding niet in september start) of,
- 21 jaar of ouder op 1 oktober indien de Fontys-opleiding in september start?
Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+. 

Buitenlands diploma
Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Twijfel je of je Wiskunde en Natuurkunde op niveau is?

Voor het succesvol doorlopen van de opleiding adviseren we minimaal startniveau wiskunde B havo 5. Bij Fontys Engineering in Eindhoven wordt de Basiscursus Wiskunde en Natuurkunde aangeboden. Hiermee vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Wiskunde en Natuurkunde en ben jij zeker van een goede start!

 

Placeholder for Fontys video
De vakken wiskunde en natuurkunde liggen mij.
Kristian Snel, student Elektrotechniek
 

Opbouw

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Een hbo-opleiding bij Engineering

Hoe ziet dat eruit? Check de video!

In het eerste jaar bestaan je weken uit: 

 • 20 uur lessen/theorie/practicum

 • 10 uur projecten

 • 10 uur zelfstudie

3 thema’s 

Binnen de opleiding Elektrotechniek staan 3 thema’s centraal: Gezondheid, Duurzaamheid en Beeld & Geluid. Draadloze verbindingen worden bij alle drie de thema's volop gebruikt. Je leert in het eerste jaar software te programmeren, componenten te herkennen en te gebruiken in een schakeling en deze ook zelf te maken. Ook oefen je technische vaardigheden met het ontwerpen van printplaten. In projectwerk werk je van eigen idee tot product. Aan het einde van het eerste jaar kun je bijvoorbeeld al een patiënt monitor ontwerpen, maken en testen.

Je krijgt vakken als analoog design, digital design, software design, wiskunde en communicatie- en integratietechnieken.  

In het tweede studiejaar breid je de kennis van het eerste jaar verder uit. Je werkt in projectgroepen aan concrete (bedrijfs)opdrachten, de ‘EXPO-projecten’. Voor studenten is het een meerwaarde dat ze bij deze projecten samenwerken met studenten van andere technische richtingen en internationale studenten. Dit is een goede voorbereiding op de praktijk want ook in je latere carrière zul je ongetwijfeld samenwerken met mensen van over de hele wereld. 

In het derde jaar breng je je kennis in de praktijk. Dit doe je door middel van een stage. Ook mag je in het derde jaar een minor kiezen. Hiermee verdiep of verbreed je je opleiding. 

Stage

Tijdens je stage pas je je kennis en ervaring toe in een bedrijf naar keuze, in binnen- of buitenland. Je krijgt begeleiding vanuit de opleiding en je stageplek. Ieder bedrijf is weer anders door bijvoorbeeld de activiteiten, de grootte en de cultuur binnen het bedrijf. 

Minor

Binnen de opleiding Elektrotechniek kun je kiezen wat bij je past. Zo kun je in het derde studiejaar een minor volgen binnen of buiten Fontys. Met de minor geef je jouw studie een eigen gezicht en kun je je specialiseren. 

Kies bijvoorbeeld voor de minor Be Creative van Eleketrotechniek! Bij deze minor ontwerp je samen met je teamgenoten een innovatief product of prototype dat nog niet op de markt verkrijgbaar is! Lees hier meer over de minor Be Creative.

In je laatste studiejaar volg je vakken die aansluiten bij de door jou gekozen richting. In dit specialisatiesemester werk je ook aan je interculturele competenties en doe je internationale ervaring op door samen te werken met studenten van de Engelstalige studieprogramma (de voertaal is hierbij Engels, tentamens zijn naar keuze in het Nederlands of Engels). Op deze manier ben je goed voorbereid op de internationale arbeidsmarkt in de Brainport regio.

Daarna ga je een half jaar afstuderen. Je formuleert samen een bedrijf en je afstudeerder een opdracht en schrijft een rapport over je bevindingen. Vaak is een afstudeeropdracht dé opstap naar een baan. 

 
 

Na je opleiding

Het werkveld is breed en boeiend. De vooruitzichten zijn goed. Onze studenten vinden soms al tijdens, en anders snel na hun afstudeerperiode een baan. Als elektrotechnisch ingenieur kun je bij (inter)nationale bedrijven aan de slag als ontwerper, adviseur, testengineer of commercieel medewerker. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij:

 • bedrijven als Philips, AkzoNobel, DSM, Océ, MSD of Numico
 • instellingen als TNO, KEMA, ECN en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
 • kleinere bedrijven
 • een ziekenhuis
 • een universiteit

Je kunt natuurlijk ook doorstuderen en een masteropleiding gaan volgen bij Fontys of bij een technische universiteit.

Fontys biedt sinds februari 2022 de master Digital Technology Engineering aan. Kijk voor meer informatie op fontys.nl/mdte

Met de TU/e zijn afspraken gemaakt voor een hbo top programma, wat doorstromen naar een master aan de universiteit gemakkelijk maakt.

Alumnus

Benieuwd waar je kan gaan werken na het behalen van je diploma voor Elektrotechniek? Lees de uiteenlopende verhalen van onze alumni!

lees hier de alumni-verhalen
 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Elektrotechniek: jouw toekomst als engineer!

Studenten vertellen in de video hoe zij hun toekomst als engineer zien.

 

Agenda

Meld je hier aan voor één van onze activiteiten. Zo weet je zeker of dit de opleiding voor jou is! Bekijk bijvoorbeeld een voorlichting vanuit huis of meld je aan voor een Open dag op de campus. Wat je ook kiest, hopelijk zien we je snel.

Voorlichting Elektrotechniek | Online
15 jan 2024 18:00 - 18:45
Programma
Wil jij weten wat de opleiding inhoudt en hoe onze studenten deze ervaren? Meld je dan aan voor de online voorlichting! Een docent en student vertellen je alles over de inhoud van de opleiding en hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering. Ook staan ze klaar om jouw vragen over de opleiding te beantwoorden.
Open dag Elektrotechniek | Eindhoven
21 jan 2024
Programma
Tijdens de Open Dag krijg je een goed beeld van de opleiding Elektrotechniek in Eindhoven. Je maakt kennis met studenten en docenten en ervaart wat studeren bij Fontys inhoudt. Onze studenten leiden je met plezier rond en vertellen je alles over de studie. Wil je een korte voorlichting bijwonen? Dat kan zeker. De voorlichtingen vinden plaats om 11:00 uur, 12:00 uur, 13:15 uur en 14:15 uur. De voorlichtingen vinden plaats in lokaal ER0.69.
Proefstuderen Elektrotechniek | Eindhoven
07 feb 2024 13:00 - 17:00
Programma
Leuk dat je wil proefstuderen bij de opleiding Elektrotechniek!

De Proefstudeerdag staat gepland op woensdag 7 februari 2024 van 13:00-17:00 uur in Eindhoven. Samen met andere scholieren ga jij een dagdeel studeren bij de opleiding. Er is een speciaal programma voor jullie samengesteld. Je volgt een aantal korte lessen en je maakt kennis met studenten en docenten. Zo ervaar je hoe het is om te studeren bij Fontys Engineering!

Programma

13:00-13:30 | Ontvangst & rondleiding

13:30-15:00 | Theorie- en praktijkles: Software en Digitaal

15:00-15:15 | Pauze

15:15-16:45 | Theorie- en praktijkles: Analoog Design

16:45-17:00 | Meet&Greet met studenten en evaluatie

Locatie

De Proefstudeerdag vindt fysiek plaats in gebouw Nexus op het TU/e-terrein. Het adres is: de Rondom 1, 5612 AP Eindhoven. Je kunt je fiets voor de deur parkeren. Als je met de trein komt, loop je in ongeveer 10 minuten vanaf Eindhoven Centraal naar het gebouw. Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren op het terrein van de TU/e.

Verzamelpunt

Als je voor het gebouw staat, loop je via de grote betonnen trappen naar de ingang op de eerste verdieping. Als je via de draaideur naar binnenloopt kom je bij het verzamelpunt waar studenten op je wachten. Als iedereen compleet is lopen zij met je mee naar het lokaal. Mocht je er wat eerder zijn, geen probleem. Zou je dan alvast bij het verzamelpunt willen wachten? Je wordt vanzelf opgehaald.

Goed om te weten

Voor de Proefstudeerdag hoef je niets voor te bereiden of mee te nemen. Je hebt geen laptop nodig. Je kunt gebruik maken van het gratis WiFi-netwerk van Fontys. Mocht je niet kunnen komen, meld je dan af via de link in de bevestigingsmail. Bij vragen, stuur gerust een mail naar engineeringcommunicatie@fontys.nl.

Hbo voorbereiding havo/vwo Elektrotechniek | Eindhoven
28 sep 2023 14:45 - 17:00
Programma
Aanmelding gesloten

Sensoren in het dagelijks leven

Wat is elektrotechniek


Elektronica is overal om ons heen. Van smartphones en computers tot slimme huizen en zelfrijdende auto's, alles gebruikt elektronica. Door meer te weten te komen over elektronica, kun je beter begrijpen hoe deze technologieën werken en hoe ze ons leven veranderen. Daarnaast kun je als elektrotechnicus je eigen elektronische apparaten ontwerpen en bouwen.

Met een carrière in elektrotechniek is het banen aanbod zeer groot en gevarieerd. Dit komt omdat er in bijna alle sectoren gebruik gemaakt wordt van elektronica en er meer elektrotechnisch werk is dan elektrotechnici.
Als elektrotechnisch engineer zijn dit een van de vele dingen waar je mee te maken kunt krijgen:

 • Ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe elektronische apparaten en systemen, zoals robots, sensoren, medische apparatuur en meer;
 • Ontwerpen van elektrotechnische systemen voor gebouwen, waaronder verlichting, communicatie, beveiliging en meer:
 • Programmeren van microcontrollers en andere elektronische apparaten om verschillende functies uit te voeren;
 • Testen en debuggen van elektronische systemen om er zeker van te zijn dat ze correct werken;
 • Installatie en onderhoud van elektronische apparatuur en systemen, inclusief het oplossen van problemen en het oplossen van storingen;
 • Adviseren van klanten over de beste oplossingen voor hun elektronische behoeften, rekening houdend met budget, functionaliteit en andere factoren;
 • Werken aan de integratie van verschillende technologieën, waaronder mechanica, software en elektrotechniek, om complexe systemen te bouwen;
 • Bijdragen aan onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten om nieuwe technologieën en toepassingen te ontdekken;
 • Werken met sensoren om gegevens te verzamelen en te analyseren voor toepassingen zoals automatisering, controle en monitoring;
 • Bijdragen aan duurzaamheids- en milieuprojecten, zoals het ontwerpen van energiezuinige systemen en het implementeren van hernieuwbare energiebronnen.

Hbo voorbereidingsprogramma Elektrotechniek

In het hbo voorbereidingsprogramma van Elektrotechniek ligt de focus op “sensoren in het dagelijks leven”. Sensoren worden in de elektrotechniek gebruikt in veel toepassingsgebieden, van het monitoren van een patiënt zijn gezondheid tot autonoom auto rijden en het automatiseren van landbouw toepassingen. Tijdens het voorbereidingsprogramma krijg je de keuze uit vier verschillende onderzoeksgebieden: gezondheidszorg, automotive, landbouw en smart home.

Dus ga jij volgend schooljaar eindexamen havo of vwo doen en wil je een profielwerkstuk maken over elektronica en lijkt het je leuk om bezig te zijn met vragen als: “Hoe meet je angst met sensoren?” en “Hoe kunnen autonome auto’s bijdragen aan de veiligheid op de weg?”. Dan is het hbo voorbereidingsprogramma Elektrotechniek echt iets voor jou!


Wat ga je doen?

Samen met andere leerlingen werk je in 8 bijeenkomsten aan een van de vier onderzoeksopdrachten. Je werkt alleen of in kleine groepjes en leert hoe je onderzoek moet doen. Naast het onderzoek dat je doet voor je profielwerkstuk ga je zelf een sensor maken die hoort bij het onderzoeksgebied dat je gekozen hebt. Tijdens dit proces zul je korte colleges en begeleiding van docenten krijgen om je theoretische en praktische vaardigheden te verbeteren omtrent elektrotechniek. Tijdens de bijeenkomsten volg je onderwijs zoals onze studenten dat elke dag krijgen. Dat betekent dat je veel samenwerkt en feedback krijgt over je onderzoek, je kennis, houding en vaardigheden.

Bijeenkomst 1: Kennismaken en opstart (Wat is onderzoek?)
De leerlingen krijgen een introductie presentatie met de hoofdonderzoeksvraag over sensoren. Vervolgens krijgen ze uitleg over de verschillende onderzoeksgebieden en de bijbehorende onderzoeksvragen. Vervolgens leggen we de planning uit van de 8 bijeenkomsten. Dan een rondleiding van het elektrotechniek deel in het gebouw. Na de rondleiding beginnen met een presentatie over “Wat is onderzoek” waarin we het V-model uitleggen. Aan het eind van de presentatie komen de verschillende onderzoeksgebieden met onderzoeksvragen weer aan bod. De leerlingen krijgen de opdracht om volgende week een onderzoeksvraag gekozen te hebben met onderbouwing van hun keuze.

Bijeenkomst 2: Hoe doe je onderzoek?

De leerlingen hebben voor deze bijeenkomst hun onderzoeksvraag gekozen. Deze bijeenkomst is bedoelt om de leerlingen uit te leggen hoe zij hun eigen onderzoek kunnen aanpakken. Om dit te kunnen doen moeten ze hun onderzoek SMART formuleren. Naast het formuleren van de hoofd onderzoeksvraag op een SMART manier worden ze ook gevraagd om deel onderzoeksvragen te bedenken en deze SMART te formuleren.

Bijeenkomst 3: Sensoren
De leerlingen krijgen een presentatie “wat zijn sensoren”. Hier leren ze het basisprincipe van een sensor, de soorten sensoren en de toepassingen van deze sensoren. Aan het eind van de presentatie gaan de leerlingen zelf uitzoeken welke sensoren zij nodig hebben om de hoofd- en deelonderzoeksvragen te beantwoorden. Het is de bedoeling dat de leerlingen na de bijeenkomst thuis onderzoek doen hoe de sensoren werken die ze voor hun onderzoek nodig hebben.

Bijeenkomst 4: Meten is weten
Tijdens deze bijeenkomst gaan de leerlingen metingen uitvoeren met de sensoren die ze nodig hebben om hun onderzoeksvragen te beantwoorden. Om de metingen te doen gebruiken de leerlingen sensor modules die ze kunnen aansluiten op een Arduino test bord. Met dit test bord kunnen de leerlingen via de Arduino monitor op de laptop of een ingebouwd LCD scherm op het test bord zien wat de sensor meet. Op het test bord zitten test punten waar ze met een oscilloscoop de signalen kunnen meten of met een functiegenerator signalen kunnen aanbrengen. Voor iedere sensor zijn er meetopdrachten gemaakt die de leerlingen kunnen doen. Deze staan in een Excel bestand. De leerlingen moeten alleen de meetopdrachten maken van de benodigde sensoren voor het onderzoek. Het is optioneel om de andere meetopdrachten ook te maken. In het Excel bestand wordt ook uitgelegd hoe de oscilloscoop en functiegenerator werkt en hoe je deze moet bedienen. Voor het maken van de meetopdrachten krijgen de studenten indien nodig nog extra tijd in bijeenkomst 5.

Bijeenkomst 5: Hoe maak je een sensor
Tijdens deze bijeenkomst gaan de leerlingen zelf uitzoeken hoe je de sensoren maakt voor hun onderzoeksvraag. Om dit te kunnen krijgen de leerlingen een hele korte les over elektronica zodat ze de schakelingen kunnen begrijpen die ze op het internet tegenkomen. In deze elektronica les worden de volgende onderdelen behandelt: - De Wet van Ohm met klassikale opdrachten - Interactieve uitleg over ground referenties met klassikale opdrachten - Verschillende soorten weerstanden behandelen (potentiometer, trimmer, thermistor, photoresistor (LDR)) - Introductie diodes. Eigenschappen en karakteristiek van diodes. Verschillende diodes (LED, photodiode, zener) laten zien met symbolen. Klassikale opdracht LED aansturen. - Condensatoren, spoelen en transformatoren kort uitleggen, e.g. basiswerking (cap blokkeert DC etc.), formule impedantie en toepassingen (1e orde filters, koppel- en ontkoppel condensatoren) - Transistoren kort uitleggen, e.g. kleine basisstroom stuurt grote collector stroom (soort schakelaar) en alleen voorbeeld laten zien hoe het als versterker kan worden toegepast (dit gaan ze namelijk niet gebruiken). - Opamps kort uitleggen, e.g. buffer, non-inverting en inverting amplifier, actieve filters - Arduino kort uitleggen. Verwijzen naar tutorial blink LED en Serial monitor. Componenten voor het maken van een eigen sensor zijn aanwezig vanaf deze bijeenkomst. Voor de componenten lijst zie document: “nog invullen”. De leerlingen kunnen nu zelfstandig uitzoeken hoe ze hun sensor moeten maken. Je kunt de leerlingen helpen door ze te laten zoeken op “DIY vul hier sensor in”.

Bijeenkomst 6: Je eigen sensor maken
Als het goed is hebben de meeste leerlingen bij deze les al genoeg onderzoek gedaan naar hun DIY sensor en zouden ze deze kunnen maken met de aanwezige componenten. Tijdens deze les zijn de leerlingen zelfstanding hun sensor aan het maken op een breadboard. De aanwezige docent loopt rond om te kijken of de leerlingen problemen ervaren en te helpen indien nodig. Als er leerlingen eerder klaar zijn met het maken van de sensor kunnen ze al beginnen met het testen van de sensor en de resultaten documenteren. Indien mogelijk voor het type sensor mogen de studenten de sensor schakeling op een experimenteer print maken en indien van toepassing inbouwen in een houder e.g. pulse oximeter.

Bijeenkomst 7: Je eigen sensor testen
Tijdens deze bijeenkomst gaan de leerlingen de zelfgemaakte sensoren testen en de resultaten documenteren om hun onderzoek te onderbouwen.

Bijeenkomst 8: Afsluiting en presentatie
Deze bijeenkomst laten de leerlingen zien wat ze in de afgelopen maanden hebben gedaan d.m.v. een presentatie. Hierin leggen ze uit wat ze onderzocht hebben en wat hun resultaten daarbij waren. De presentatie doen ze voor hun medeleerlingen en de docent(en). Je beantwoordt vragen, maar mag ook zelf vragen om feedback van de aanwezigen. Een moment om trots op te zijn! Je krijgt geen cijfer van onze opleiding maar wel een waardering in de vorm van behaald of niet behaald aan de hand van een beoordelingsformulier. Als alle presentaties zijn geweest vragen we de leerlingen om een (online) feedback formulier in te vullen over het hbo voorbereidingsprogramma (e.g. hebben de leerlingen een beter beeld van de studie elektrotechniek en zouden ze de studie nu kiezen n.a.v. dit programma). We sluiten het hbo voorbereidingsprogramma op een gezellige manier af met een hapje en een drankje.

Als je dit voorbereidingsprogramma hebt gevolgd, ben je er zeker van dat:

 • Een beter beeld van de studie Elektrotechniek en de vakken die daar worden gegeven.
 • Elektrotechnische vaardigheden zoals solderen, schakelingen ontwerpen, programmeren, werken met een oscilloscoop en functiegenerator.
 • Kennis over de vaardigheden die ze bij een hbo studie van je verwachten.

   Data bijeenkomsten

   28 september 2023
   12 oktober 2023
   2 november 2023
   23 november 2023
   7 december 2023
   14 december 2023
   11 januari 2024
   1 februari 2024

   Contactpersoon

   Heb je vragen, neem dan contact op met Mohamed Talbi

   Fontys Campus Nexus

   de Rondom 1, Eindhoven

   Locatiekaart op adres: de Rondom 1, Eindhoven

   Aanwezigheidsplicht

   Het hbo voorbereidingsprogramma wordt op locatie gegeven. 100% aanwezigheid is een voorwaarde voor deelname.

   Open Dag
   16 maart 2024
   Programma

   Heb jij al een paar opleidingen in gedachten? Fijn! Dan is het tijd voor de volgende stap. Bezoek onze open dag en kom sfeer proeven, want of het écht klikt merk je het beste op onze campus. Onze studenten en docenten leiden je met plezier rond.

   Onze open dag is op 16 maart, 2024.

   Wil jij erbij zijn? Laat je gegevens achter en krijg als eerste bericht.


   Meelopen bij Elektrotechniek in Eindhoven 

   Ontdek hoe het is om te studeren bij de opleiding! Meld je aan voor een meeloopdag en ervaar een reguliere lesdag. Je loopt een dag mee met een eerstejaars student en volgt de lessen die bij hen op de planning staat. Zo krijg je een beeld van de inhoud van de studie en krijg je de kans om te praten met zowel studenten als docenten.  

   Na aanmelding zal een student via e-mail contact met je opnemen om een geschikte dag en tijd af te spreken en je vragen te beantwoorden. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!  

   Meer weten over de opleiding Elektrotechniek

   Wil je weten hoeveel collegegeld je moet betalen voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.


   Houd naast je collegegeld ook rekening met kosten voor introductie, boeken, readers, excursies en laptop.   


   Op  DUO kun je zien of je recht hebt op studiefinanciering of een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart. 

   Stap 1: Je meldt je aan via Studielink.
   Het studiejaar start op 31 augustus, zorg er voor dat je je ruim voor die datum hebt aangemeld via Studielink. Maar: hoe eerder hoe beter natuurlijk. Zodat je nog ruim de tijd hebt om de stappen van je inschrijving te voltooien en je check-in gesprek te voeren.

   Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink – dashboard.

   Stap 2: Je kunt de Studiekeuzecheck doen
   De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je vanaf het begin begeleiding op maat kunnen bieden. Dat vergroot je kans op studiesucces. De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een check-in gesprek met je opleiding. Tijdens het gesprek wordt het studiekeuzeadvies opgesteld en besproken. Uitgebreide informatie vind je op de Studiekeuzecheck, jouw check-in bij Fontys.

   Stap 3: Je regelt de machtiging voor de betaling van je collegegeld. Een machtiging afgeven kan vanaf 15 mei in je Studielink-dashboard, je ontvangt hierover een e-mail. De eerste incasso vindt plaats op of rond 25 september.  

   Als je je hebt aangemeld, betekent dit nog niet dat je al bent ingeschreven. Je bent pas inschreven zodra je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

   Wil jij weten wat de studie Elektrotechniek nog meer inhoudt? Jelle en Lisanne vertellen over de gave projecten waaraan zij tot nu toe hebben gewerkt. Daarnaast geven ze handige tips aan studenten die nog met de opleiding moeten beginnen.